БСП няма да подкрепи съдебната реформа

5386
БСП няма да подкрепи съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

БСП няма да подкрепи съдебната реформа във вида, в който се предлага от управляващите, заяви народният представител от „БСП-Лява България” Корнелия Нинова в Кърджали. Така тя коментира думите на премиера Бойко Борисов, че управляващите ще търсят подкрепа за реформата в средите на опозицията в парламента, за да могат да сформират мнозинство от 160 депутати, необходими за конституционни реформи, предаде Дарик.

"Предлаганата съдебна реформа не решава нито един от проблемите като въпроса за бързината на съдопроизводството, за справедливостта на съда, за натовареността на съдиите и съдилищата", коментира заместник-председателя на парламентарната група на "БСП-Лява България".

В София неизвестни разлепиха плакати срещу инициаторите на съдебната реформа

На няколко места из София тази нощ са били разлепени плакати, които атакуват оттеглилия се преди повече от две години политик Иван Кост...

По думите й не промяна в Конституцията е необходима, а промяна в законите – Закон за съдебната власт, НПК, НК.

"Промяната в Конституцията няма да реши пробламите в съдебната система, тя ще реши политически проблеми на други хора. Според предлаганите промени целта е ВСС да се раздели на две части т.е. да се направи една структурна и организационна промяна, след което да започне подмяна на ВСС и се овладее, за да кадрува. Затова не приемаме такава реформа", категорична беше Корнелия Нинова.

Тя коментира и предложения от вицепремиера нов Закон за борба с корупцията. "В досегашния закон лицата, които се контролираха по специален режим - министри, кметове, шефове на агенции и държавни дружества, бяха 120 хиляди, а предложението на Меглена Кунева за нов Закон за борба с корупцията ги свежда до 70 хиляди т. е. 50 хиляди от овластените са извадени от контрола", каза още Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика