БСП обявява листата за евровота на 15-и април

24830
БСП обявява листата за евровота на 15-и април
Снимка: БГНЕС

БСП ще обяви листата за евроизборите на пленум на 15 април. Това стана ясно след конгреса на ПЕС, който се проведе в събота в Рим, информира "24 часа". И на висшия форум на европейските социалисти не получи отговор въпросът дали лидерът Сергей Станишев ще води българската листа. Тя се определя от Националния съвет, парира всички въпроси по темата той. Социалистите трябва да регистрират листата си до 15 април.

Според източници от “Позитано” 20 имената на кандидатите за евродепутати вече са ясни. Илияна Йотова ще е или втора след Станишев, или водач, ако той се откаже. Веднага след нея е Георги Пирински. Следващите три места са за гражданската квота и коалиционните партньори и там се нареждат Петър Курумбашев, Достена Лаверн и Светлина Йолчева от социалдемократите.

Кадиев иска да промени БСП отвътре

Румен Йончев беше принуден от собствената си политическа партия да напусне Коалиция за България, заяви в интервю за ТВ7 Георги Кадиев о...

Мощно рамо в кампанията си БСП ще получи от Мартин Шулц. На конгреса в Рим той бе официално избран за кандидат на ПЕС за президент на Еврокомисията. Шулц ще посети България преди евровота, потвърди и Станишев.

Както ПЕС на европейско ниво, така и БСП в България ще прави кампания "От врата на врата". За целта евроексперти ще пристигнат в София да обучат 1000 доброволци. Самият Станишев ще води кампания не само в България, но ще обиколи и цяла Европа. Ще дам всичко от себе си, обеща той пред ПЕС. И призова съпартийците си да седнат на една маса с хората – в кръчми и клубове, за да чуят проблемите им.

850 млн. евро ще отпусне Европарламентът за кампанията на ПЕС в 27-те страни - членки на ЕС, стана ясно още след конгреса в Рим. За да получат парите обаче, от партията на европейските социалисти е трябвало спешно да осигурят съфинансиране от 200 млн. евро. 30 хиляди е била вноската на БСП, за да се съберат парите, разкриха запознати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика