Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП-Перник скочи на Нинова, искат да бъде изключена от партията

29 декември 2021, 14:45 часа • 13084 прочитания

Районната структура на БСП-Перник излезе със свое становище, в което остро критикува подготвеното по-рано днес решение за отстраняване на Кирил Добрев от "столетницата" и настоя лидерът Корнелия Нинова да бъде изключена от партията. Самият Добрев потвърди, че върви процедура по изключването му от БСП

"Днес и утре на Националния съвет на БСП отново за гласуване е предложено поредното абсурдно решение, което граничи със саморазправа. Това се предлага няколко седмици преди заседанието на Конгреса на партията и ни препраща към времена, в които неудобните за ръководството силни фигури, наричани „врагът с партиен билет“ са били отстранявани по безцеремонен и брутален начин. Освен това, вместо да се свика заседание за определяне на заместващ председател получаваме това", казват пернишките социалисти.

От регионалната структура посочват още, че Корнелия Нинова за пореден път показва, че единственото, което иска е да управлява БСП на принципа „разделяй и владей“:

"Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби и недалновидната си политика през последните месеци, тя се окичи с вицепремиерския пост като последен шанс за кариерата си и забрави за краха. През тази тежка за БСП година станахме свидетели на три загуби, рязък спад в доверието към левицата, опити за провал на кандидат – президентската ни двойка, безпрецедентно поведение от страна на председателя на БСП между двата тура на президентските избори, разделение на база свои хора и „вътрешна опозиция“. Всичко това води до упадъка на доверието в БСП и превръщането й в четвърторазрядна партия и патерица на бъдещи управления", заявяват още от БСП-Перник.

Във връзка с горепосоченoто, Изпълнителното бюро на БСП – Перник настояваме за изключването на Корнелия Нинова от БСП. Предлагаме решението за изключването да бъде подложено на гласуване от НС на БСП.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес