БСП поиска контрол над разходите за борба с коронавируса

1886
БСП поиска контрол над разходите за борба с коронавируса
Снимка: БГНЕС

БСП обяви, че предлага да бъде създадена временна анкетна комисия в парламента, която да изисква, публикува и проверява информация разходите са борба с коронавируса, включително и за изразходваните европейски средства.

Видео от пресконференцията тук

Танева обяви как държавата ще подпомогне земеделските стопани

"3644 земеделски стопани, които досега попадаха в обхвата на необлагодетелствани райони, но които отпаднаха с предефинирането, първо ще...

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова поиска БСП като единствена опозиция да оглави тази комисия по време на пресконференция в партийната централа.

Левицата предлага и помощ от една минимална работна заплата за гражданите, които са загубили работата си и не са обхванати от други държавни мерки.

БСП ще предложи още ставката на данъка върху добавената стойност (ДДС) да бъде намалена от 20 на 9 процентни пункта за храни и лекарства.

Освен това левицата иска да има помощ 30 млн. лв. за земеделските производители, както и подкрепа за общините, туризма и ВиК строителите.

"Виждаме, че земеделските производители имат проблеми с реализацията на продукцията. Мерките, които бяха обсъждане да им се осигури излагане на продукцията в търговските вериги не проработиха, а и ги затрудняват.

Плащат 330 млн. лв. извънредно на полицаи и военни от бюджета, има неясни разходи

Извънредният труд на полицаи и военни покрай коронавируса ще струва на бюджета 329,5 млн. лв.. Това е едно от големите пера в извънредн...

Няма как всеки малък земеделски производител да отиде, да си предлага стоките, да договаря с търговските вериги. За това предлагаме държавен механизъм за изкупуване на тази продукция и държавата да бъде тази, която разговаря с веригите и пласира продукцията.

Това може да стане чрез изградените вече 6 държавни борси, които съществуват и в момента, те са в МЗХГ, но не им се оползотворява капацитета. Разбира се и чрез други механизми", каза Нинова. Според нея помощта за производителите на плодове, зеленчуци, месо и мляко е задължителна в две посоки - за да произвеждат и пласират стоката си.

Социалистите ще внесат и законови промени, според които безработните без право на обезщетение и родителите в неплатен отпуск да получат еднократна помощ 725 лв. от държавата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че спешно хората трябва да бъдат пуснати да работят, а контролните пунктове, които спират движението между градовете, да бъдат премахнати.

Все още левите не са се запознали с мерките на властта за отпадането на извънредното положение. Някои звучали добре, както призна червеният лидер. В битката за лидер на партията социалистите чакали да се разреши събирането на много хора на едно място, за да се рестартира изборният процес в червената партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика