БСП регистрира в ЦИК листата си за евроизборите

25754
БСП регистрира в ЦИК листата си за евроизборите
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП и водач на листата за европейските избори Сергей Станишев регистрира състава на евролистата на социалистите в ЦИК, предаде БНР.

Убеденост и амбиция да се спечели най-много от доверието на българите изрази Сергей Станишев, след като регистрира листата на БСП. По думите му, в нея попадат хора с политичски опит и ясни граждански позиции, професионален профил в различни области на политиката. Те ще могат да защитят българския интерес в Евросъюза.

В БСП смятат, че ще спечелят изборите, обществото не искало предсрочен вот

БСП е мобилизирана, енергична и нахъсана за изборите за Европейски парламент. Това коментира пред bTV евродепутатът Илияна Йотова. См...

Станишев добави, че на тези избори залогът е голям за бъдещето на Европа и България.

"Ако искаме социална Европа - европейските и българските социалисти се стремим към това, трябва да се подкрепи листата на социалистите. Защото това, което виждаме последните пет години, орязването на социалните и на публичните разходи, догматична политика, която се налага от Брюксел, трябва да се промени. Иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид. Това не бива да се допуска", заяви той.

Той обясни, че представителите на листата на социалистите се срещат с членове и симпатизанти на партията през последните седмици, както и той самият. "От проведените срещи мога да кажа категорично, че БСП е силно мотивирана и очакваме най-голяма подкрепа за КБ на изборите и за това ще се борим. Всеки, който иска социална Европа, към която европейските и българските социалисти се стремим, трябва да подкрепи листата на социалистите", подчерта лидерът на БСП.

Според него видяното в последните 5 години - орязване на социалните и публичните разходи и догматичната политика, която се налага от Брюксел, трябва да се промени, като се върви към нова, социална и справедлива Европа.

Шефът на БСП-София пред Actualno.com: Различията ни с АБВ са чисто с предизборна цел

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов коментира пред Actualno.com предстоящите избори за Eвропейски парламент, к...

"Промяната, която започнахме в България преди 9 месеца, се реализира стъпка по стъпка и последователно от кабинета "Орешарски" и за това той също трябва да получи шанс да продължи. Иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид и това не трябва да се допуска", категоричен бе той. Според него хората искат България да върви напред и виждат шанс за това в правителството на Орешарски.

Помолен да коментира твърдението на лидера на ГЕРБ, че партията му ще има повече места е ЕП от БСП, Станишев отговори: "Ще имаме повече членове от ГЕРБ в ЕП. Борисов да почне да ходи на работа, че за 9, 10 месеца има едно изказване и то процедурно".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика