Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП се среща с „Има такъв народ”

01 септември 2021, 06:45 часа • 4381 прочитания

БСП на среща с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”. От първата политическа сила вече заявиха, че няма да подкрепят редовен кабинет с мандат на левицата. Въпреки това са готови да уважат поканата на социалистите.

Вчера от „Демократична България” обаче отказаха да се явят на консултации с БСП. Причината - преценили, че събирането на мнозинство за съставяне на правителство е невъзможно. Очаква се левицата да върне папката на президента между 10 и 15 септември.

„Скриха се. За нас неявяването на ДБ означава, първо, че не искат да има редовен кабинет и отиваме на избори. Не искат да започне промяната на модела, за който хиляди бяха на улиците”, каза Корнелия Нинова.

Часове по-късно дойде обяснение от ДБ. Христо Иванов определи консултациите с БСП като предизборен ПР на Нинова.

„Сега с третия мандат, който беше връчен на нея - стана ясно, че той е обречен. И, че тази среща не е нещо друго, освен ПР. Реакцията на г-жа Нинова не е нищо друго освен ПР", заяви Иванов. Решението на „Демократична България” да бламира разговорите отекна в кулоарите на парламента.

„В условието на криза е време за лидерство. Такова трябваше да прояват лидерите на партиите, но видяхме че това не се случва” заяви Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме".

„Нашият призив към БСП беше да върнат мандата, колкото се може по-бързо, за да може в крайна сметка да се отиде на избори. Няма никакъв смисъл от тази агония”, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

„Партиите на промяната са виновни за това България да няма кабинет, включително и може би най-вече – „Демократична България”. Точка по въпроса”, обясни Йордан Цонев от ДПС.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес