БСП се загрижи за бюджетния дефицит

14236
БСП се загрижи за бюджетния дефицит
Снимка: БГНЕС

Най-късно утре БСП-Лява България ще внесе законопроект, с който ще предложи конкретни мерки за запазване на бюджетен дефицит под 3%. Информацията съобщи председателят на коалицията Михаил Миков.

Смятаме, че можем да запазим бюджет под 3%, обяви лидерът на левицата. Според него "има възможност да средства да бъдат осигурени от управление "Банково", където по предварителни данни имало около 4 млрд. лв. С въпросните средства може да се попълни фондът за гарантиране на влоговете до равнището за изплащане на влоговете, информира БГНЕС.

Кабинетът прие актуализацията на бюджета

Законът за изменение и допълнение на Закона за ДДС с включени в него изменения и в останалите материални и процесуални данъчни закони, ...

Като друга възможност, предвидена в законопроекта, Миков посочи и ангажиране на ресурси от частните пенсионни фондове, чрез които могат да се увеличат средствата във Фонда за гарантиране на влоговете. "Има възможност за намиране на ресурси, става въпрос за инвестиране на част от тези фондове във фонда за гарантиране на влоговете, поясни той.

Следим с интерес различните варианти, които се предлагат за актуализация на бюджета. Ще бъдем настойчиви за сериозен факторен анализ, който да покаже кои са причините и кое налага актуализацията в тези размери, извън обективните причини – поради падналите приходи, които се дължат и на други обективни икономически причини. Това каза още председателят на БСП, информира агенция "Фокус".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика