БСП София иска преброителят да помага за касиране на местните избори в София

2142
БСП София иска преброителят да помага за касиране на местните избори в София
Снимка: БГНЕС

БСП ще поиска проф. Михаил Константинов да бъде разпитан като свидетел по делото за касиране на изборите в София. Това заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Причина за реакцията е изказване на председателя на Съвета на директорите на „Иформационно обслужване“ АД в сутрешния блок на БНТ от понеделник, 14 март. При гостуването си в БНТ проф. Константинов заяви: "В софийските секции 90 на сто от протоколите бяха сбъркани. 90 на сто! Една секция беше върната 40 пъти в София". Както е известно, въпросното дружество имаше договор с ЦИК за компютърна обработка на данните в ОИК и ЦИК от гласуването по време на местните избори и от националния референдум на 25-и октомври 2015 година.

ГЕРБ спечели изборите в Долна Крушица, Хвостяне и Гостилица

ГЕРБ спечели местните избори в няколко населени места в страната, които се проведоха днес, съобщават от пресцентъра на партия на прем...

 

Според Калоян Паргов, това твърдение може да повлияе върху хода на делото, което беше заведено в АССГ (Административен съд София-град) веднага след обявяването на резултатите от местните избори през миналата есен. "Смятаме, че свидетелските показания на проф. Михаил Константинов са от особена важност, тъй като той е председател на Съвета на директорите на дружеството, което обработва изборните протоколи и излиза със становище и краен резултат. Според нашия адвокат, твърденията на проф. Константинов се явяват нови обстоятелства по разпоредбите на АПК. Затова настояваме да бъде призован като свидетел и да бъде разпитан, за да може да обясни, след като твърди, че 90% от протоколите са били сгрешени, кога, от кого и по какъв ред са били поправени, както и дали са извършени съобразно разпоредбите на чл. 444, ал. 1 от Изборния кодекс", обясни Паргов.

Заседанието на Върховния административен съд по делото е на 5-и април.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика