БСП връща дарението от арестувания Илия Стоилов

2626
БСП връща дарението от арестувания Илия Стоилов
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

БСП няма да се разграничи от депутата Георги Стоилов, а само ще върне дарението, внесено за кампанията на социалистите от неговия брат Илия Стоилов.

"Днес парламентарната група реши, че ще върнем тези 400 лв., които е дарил братът на депутата Георги Стоилов. Правим това, защото не искаме да имаме нищо общо с тази тема", каза Таско Ерменков на брифинг в Народното събрание.

Илия Стоилов беше арестуван в събота по време на акция на ГДБОП в Русе. Той е заподозрян за съучастие в организирана престъпна група за рекет.

"Георги Стоилов няма нищо общо с нито една фирма на брат си. Илия Стоилов не е назначаван на държавна служба. Той е извършвал тези действия, ако ги е извършвал, в качеството си на физическо лице. Всеки отговаря за собствените си действия и носи последствията си за това. Не съм адвокат на Георги Стоилов, а съм негов колега. Стоя с името си зад това, което казвам. Цялата група го подкрепи колегиално. Ние заставаме зад него като партийни другари. Той няма никаква вина за това, което брат му е извършвал", каза Ерменков.

Ерменков нападна и премиера Бойко Борисов, като попита дали втори братовчед не е директор на ДАР (бел. ред. - Драгомир Димитров). Отговорът на Министерския съвет беше бърз - не е.

ГЕРБ: Ако тези пари са чисти, защо ги връщат?

ГДБОП поверява заложни къщи на брат на депутат от БСП

ГДБОП и жандармерия извършват специализирана акция в Русе, при която се проверяват заложните къщи и заведенията на брата на депутата от...

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков изнесе информация, според която до 2013 г. Георги Стоилов е бил съдружник със съпругата на брат си Илия в компания на име "Монарх Мултиген Технолоджи", като фирмата се е занимавала с внос на ротативки и поправка на машини за хазарт. Илия Стоилов управлява заведения и казино в Русе.

"Дали е вярно, че през 2016 г. е бил взривен автомобил Lexus, собственост на брата на депутата, който обаче е бил упралвяван от Георги Стоилов", попита Биков пред журналисти.

Той разкритикува позицията на БСП да се разграничи от арестувания мъж.

"Като считат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов, защо връщат дарението на брат му? Ако тези пари са чисти и смятат, че всичко е наред, няма смисъл да ги връщат", каза Биков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика