Бъчварова: ПФ е най-голямата група, с която взимаме решения в управлението

623
Бъчварова: ПФ е най-голямата група, с която взимаме решения в управлението
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт е най-голямата група в момента, с която ние партнираме при вземане на решения в управлението. Текат много активни дебати с тях. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред БНР.

„Все пак има една група от Реформаторския блок, за която ни е трудно да кажем дали е още в коалицията или не е – според тях не е, но не е излязла от групата”, посочи Бъчварова.

Борисов заедно с Бъчварова, Ненчев и Валери Симеонов облетя оградата по границата (СНИМКИ)

"Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху т...

Тя допълни, че гласуванията, които се виждат в парламента показват по-скоро опозиционно поведение на тази група, но основната част от Реформаторския блок поддържа един изключително добър диалог с останалите партии и благодарение на това се вземат решения.

Вицепремиерът посочи, че при съставянето на правителството е имало общо разбиране, че заради широкия формат на коалицията всеки може да гласува в рамките на своето политическо виждане.

„Същото се отнася за останалите парламентарни групи и аз мисля, че това е нормалната среда на парламентаризма – да се подкрепят предложения по същество, когато имат своите основания, имат своя политически и управленски смисъл и се надявам подкрепата, която имаме от другите политически групи да е по тази логика, да имаме и с тях общо разбиране по някои въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика