Бъчварова: Вътрешната комисия не разбра новия закон, затова не го прие

1924
Бъчварова: Вътрешната комисия не разбра новия закон, затова не го прие
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова определи причините за отхвърлянето на законопроекта за МВР от вътрешната комисия като политически. По думите й депутатите не са разбрали идеята на реформите.

"Много трудно е да разбереш нов подход, тогава когато се предлага. Когато си свикнал да работиш по един начин не можеш да приемеш новия подход и това доказва, че МВР има нужда от нов подход", заяви тя пред журналисти след края на заседанието на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Бъчварова не намери грешката в себе си като заяви, че е следвала важни принципи, които са били заложени в предишните промени на закона. Предложенията на МВР сега били само прилагане на тези принципи, съобщи "Дневник".

"Аз мисля, че достатъчно добре ги обясних. Но понякога не всеки разбира от квантова физика". Така Бъчварова отговори на въпроса на какво се дължи неразбирането на реформите.

Мнозинството бламира Бъчварова - комисията не прие промените в Закона за МВР

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред не прие на първо четене промените в Закона за МВР. Така на практика упр...

Тя коментира и думите на предшественика си Цветан Цветанов, че друг е написал законопроекта, а тя не е успяла да вникне в него - "хората, които бяха тук, те писаха този законопроект" и заяви, че от една година се занимава с реформите в МВР.

След отхвърляне на реформите от комисията днес, министърът изрази съмнение проектозаконът да бъде приет и от Народното събрание. На въпроса дали ще се оттегли от поста си, ако предложенията не бъдат приети от парламента, Бъчварова каза: "ще ви информирам за това, ако реша".

Все пак заяви, че има шанс да направи втори опит за реформи, ако законопроектът не мине през парламента.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика