БЗНС ще обсъжда оставката на Николай Ненчев

3231
БЗНС ще обсъжда оставката на Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев твърдо е решен и подготвя съдебни искове срещу медии и автори, ако има такива, които са предприели атаки срещу него.

Това заяви самият той в кулоарите на парламента след участието си в парламентарния контрол.

По този повод Ненчев цитира покойния публицист Петър Увалиев, който е казал, че ако в една държава може да се говори и пише всичко, то в тази държава може да се случи всичко.

Друго уточнение, което направи военният министър е, че военните, които ще бъдат изпратени на южната ни граница ще бъдат снабдени с личното си оръжие, а не както се писа тези дни, че ще бъдат без оръжие. А по отношение на информацията за изпращане на осем български военни в Турция е по линия на НАТО, той заяви: „Това не е мисия, а комуникационен център в рамките на НАТО. Изграден е и се намира в с. Горна Малина и това са 8 човека – свързочници, които ще окажат подкрепа по искане на Турция, отправено към НАТО”.

На въпрос дали утре, на заседание на ръководството на БЗНС, ще бъде обсъждана оставката на Ненчев, ако условието за оставане във властта е подпис под готвения анекса към коалиционното споразумение, той потвърди, че това е така. Неговото мнение за меморандума продължава да е със задръжки и да смята, че самото споразумение е достатъчно, предаде БГНЕС.

Съобразно решенията на политическата организация, която представлявам ще преценя, какво да бъде моето поведение и дали да подам оставка, бяха буквално думите на Ненчев. Той допусна, че може да има разцепление в РБ.

От БЗНС са искали по-конкретен и категоричен текст, както и допълнителни гаранции за съдебната реформа и антикорупционния закон. Ако условието за оставане във властта на всеки един от министрите във РБ е подписване на меморандума към коалиционното споразумение, Ненчев заяви, че се води само и единствено от морални съображения, а не от интереси.

Утре на заседанието на ръководството на БЗНС ще бъде обсъждан въпросът за неговата оставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика