"Червените" сигнализират за незаконна агитация около училища в София

8449
"Червените" сигнализират за незаконна агитация около училища в София
Снимка: БГНЕС

Наблюдава се необичайна сутрешна активност в крайните квартали на София, където има предимно ромско малцинство, която обикновено е характерна за късния следобед на изборния ден. Това каза Калоян Паргов, председател на градската организация на БСП–София, на извънредна пресконференция.

"Това, разбира се, е притеснително, с оглед на думите, които лидерът на политическа партия ГЕРБ, при самото си гласуване в Банкя в нарушение на този процес, е казал пред медиите. По-скоро ми прилича на една ситуация, в която крадецът казва: дръжте крадеца, коментира Калоян Паргов. - На човек, който до тънкост и с майсторство владее тези подходи в изборния ден, мисля, че са неоснователни твърденията. Ние следим тези райони. Имаме на място наши представители. Получаваме ежечасно информация, по отношение на потоците от хора, които се движат в тези райони. Имаме и сигнали за чисто незаконна агитация, т.е., неразрешена, около определени училища в София, предимно отново в крайни квартали. Взети са мерки, доколкото имам информация, по линия на Министерство на вътрешните работи, както и подобна се наблюдава в някои училища, където бюлетината образец е била зачеркната с предпочитание за една политическа сила".

"Позитано" алармира за арести на "свои" в Пазарджишко

Трима представители на втората парламентарна сила в България са били арестувани в Пазарджишко снощи. Това съобщи на извънредна пресконф...

"Коалиция за България" е подала сигнал до РИК-Пазарджик за задържането в полицията на нейни представители, съобщиха от пресцентъра на партията в Пазарджик. В сигнала е отбелязано, че на 24 май Борис Николаев Златков - застъпник от името "Коалиция за България" е извикан в Полицейско управление "Изток" към Районно управление -Пазарджик. След като се явил там, той е откаран в сградата на Районно управление "Полиция"-Пазарджик, без да му е давано обяснение. В следващия момент му е връчена заповед за полицейско задържане и е арестуван за това, че "след надеждно предупреждение, съзнателно пречи на полицейски орган да изпълни задълженията си по служба". В заповедта липсва какъвто и да е мотив в какво се изразява това пречене. В същия час, в която му е връчена заповедта му е съставен и връчен акт за установяване на административно нарушение за това, че отказал да предостави личната си карта и за това пречел. По смисъла на 65, ал.2 от Закона за МВР Борис Златков е следвало да бъде освободен незабавно. Въпреки това, той е оставен в ареста.

В Районно управление "Полиция"-Панагюрище общински съветник от Коалиция за България - Стоян Петришки, повече от два часа стои в коридора на сградата на Районно управление "Полиция"-Панагюрище, се посочва още в сигнала подаден до РИК-Пазарджик. Той вече е освободен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика