Член на ДБ обясни защо е подкрепил Доган да получи общинска собственост

9023
Член на ДБ обясни защо е подкрепил Доган да получи общинска собственост
Снимка: Лична страница във фейсбук

Как пътят към плажа на Росенец стана частен? На сесия на Общинския съвет в Бургас на 28 април е решено той да бъде деактуван от публична общинска в частна собственост.

От Actualno.com написахме подробен материал за въпросната сесия. Предложението е внесено от кмета Димитър Николов без да бъде разгледано в комисиите на съвета, а мотивът е, че се бърза заради кандидатстване за 5 млн. лв. към ПУДОС по проект за „Ченгене скеле”.

Използва ли Доган влиянието си, за да получи общинска собственост в Бургас?

По-рано днес пожар е избухнал във вилен комплекс в парк "Росенец" (Отманли) край Бургас, по-известен като "летните сараи на Ахмед Доган...

Един от подкрепилите това решение със своя глас е общинският съветник Димитър Найденов от „Демократична България“, който се опита заедно с бившия правосъден министър Христо Иванов да слезе на брега при старата нефтена база.

„Докладната, която бе изработена от администрацията на кмета на град Бургас, постави общинския съвет като заложник на съдбата на жителите на рибарско селище Ченге скеле.

В една и съща докладна администрацията на кмета се беше постарала да вкара като т. 3 деактуването на общинска собственост в частта за тази улица заедно с проект по програма ПУДООС за 5 милиона лева, с който да бъде изградена канализация на гражданите на Ченгеле скеле, от която те имат нужда от 30 години.

Това беше един капан, който се заложи и общинските съветници бяха поставена пред избора или да лишат гражданите на Ченгеле скеле от така необходимата за тях канализация, или да гласуват промените в ПУП-а така, както ги бяха заложили“, заяви Димитър Найденов пред bTV.

Като акостираш при Доган, носи дарове (5 стъпки за начинаещи)

Акостирането при сарая на Доган или т.нар. държавна територия, по която би трябвало да имаш възможност да се разхождаш, плуваш, забавля...

По неговите думи нищо не е налагало „тези две несъвместими една с друга точки“, да бъдат в една докладна, тъй като улицата е на 2,5 км от квартала, на който ще се прави канализация. Освен това документът е бил внесен в последния момент, така че общинарите не са могли да се запознаят с него.

„Тази история започва още през 2009 г., когато с постановление на МС се определят обектите за националната сигурност като нефтобаза „Росенец“ се определя такъв. На основание на това постановление през 2018 г. „Лукойл“ изисква от община Бургас да му бъде осигурена санитарно-охранителна зона, по която да патрулира с автомобили. За да мине оттам път, трябва да се отнеме част от имота на тези дружества“, каза Найденов.

Община Бургас разполага с хиляди имоти, но решава именно с този да ги обезщети за санитарно-охранителната зона на база „Росенец“.

По думите на Димитър Найденов той бил подлъган да гласува „за“ деактуването, защото бил общински съветник само с 2 месеца опит и никой не му казал, че „даряват един път на Доган“, а всички имоти били описани с кадастрални номера в докладната, което му пречело да се ориентира.

Хиляди се готвят да посетят плаж Росенец

Над 4 хиляди души са обявили намерението си да посетят плаж Росенец. Това показва справка на събитието във Facebook "Масово ходене на о...

Общинския съветник не знае и къде е изчезнал пясъкът на плажа на Росенец, нито как са се озовали огромните камъни там, но е категоричен, че това трябва също да се проучи, предвид че всички плажове трябва да бъдат картографирани и са държавна собственост, а този конкретно го няма на картата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика