Човек, говорещ от името на Станишев, е събирал пари за назначения в митниците, твърди Легия "Антимафия"

39211
Човек, говорещ от името на Станишев, е събирал пари за назначения в митниците, твърди Легия "Антимафия"
Снимка: БГНЕС

Има назначения в митниците, които се правят срещу пари и това може да бъде доказано в съда. Това каза един от членовете на Легия "Антимафия" Петър Якимов.

„Веднага след изборите имаше определени хора, които обикаляха и събираха пари от името на Станишев. Става въпрос за човек на име Хари. Той се представя от името на партията и обещава да назначи определени хора срещу пари. Някои стават, други - не”, каза в студиото на „Здравей, България” Петър Якимов от Легия „Антимафия”.

Той говори за скандалните си твърдения, че политическа централа се е намесила в назначения в митниците, като представи и писма, уличаващи политическа корупция, контрабанда, трафик на наркотици, хора и пари. "През 2006-та година имаше скандал с назначения от Тройната коалиция. В момента е абсолютно същото", заяви Якимов.

Назначиха нов заместник-директор на митниците

Агенция „Митници” има нов заместник-директор. Румен Данев, който е стар кадър на митниците, ще поеме поста с ресор „М...

„Нямам конкретна информация за броя назначени. Аз съм присъствал на договарянията в кафетата, в които се случваха. Мога да го докажа пред съда. Искам ясно да кажа, че не защитаваме абсолютно никого. Имаме хора, които са готови да дадат показания, но само пред съда. Господин Станишев е наясно с лицето Хари. Това е престъпление, но три месеца не е сигнализирал на прокуратурата", категоричен бе той.

Якимов обясни, че Легия "Антимафия" е подала надлежно сигнал до прокуратурата, но засега няма реакция. Той добави, че положението в митниците трябва да бъде стабилизирано, защото тази служба реално пази границите на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика