ЦИК вече приема заявления за гласуване в референдума от чужбина

6002
ЦИК вече приема заявления за гласуване в референдума от чужбина
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия (ЦИК) започна приемането на заявления за гласуване извън страната в Националния референдум на 25.10.2015 г. Това съобщиха от комисията.

На 4 септември със свое решение Централната избирателна комисия обяви 40 държави и 307 места, в които ще се образуват, т.нар. автоматични секции за гласуване извън страната при произвеждане на национален референдум на 25 октомври 2015 г. Те се образуват в местата, в които през последните до 5 години на проведени избори са гласували над 100 български избиратели. Избирателните секции ще се открият при условие, че се получи съгласие от приемащата държава.

На сайта на ЦИК можем да проверим кой подкрепя регистрацията на партиите за изборите

Централната избирателна комисия уведомява, че в раздел „За избирателите" на сайта на ЦИК, гражданите могат да извършат проверка в...

До 29 септември 2015 г. българските граждани, които желаят да гласуват извън страната в националния референдум следва да подадат писмено заявление по образец № 22-НР или електронно през интернет страницата на ЦИК. Необходими са 20 броя заявления от гласоподаватели за откриване на секция в местата, където има дипломатическо или консулско представителство и 40 броя заявления там, където няма такива.

На 3 октомври 2015 г. ЦИК ще определи окончателно държавите, местата и броя на секциите във всяко място, където ще се гласува извън страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика