Цонев опроверга твърденията на Вальо Танов, че на негови хора е опрощавано ДДС

10592
Цонев опроверга твърденията на Вальо Танов, че на негови хора е опрощавано ДДС
Снимка: БГНЕС

След като по-рано днес бившият шеф на Агенция 'Митници" заяви, че на близки до депутата от ДПС Йордан Цонев им е опрощавано ДДС, народният представител опроверга твърденията в съобщение до медиите.

„Твърденията на Ваньо Танов не отговарят на истината. Неведнъж съм имал възможност да заявя, че нямам фирми, не се занимавам с никаква икономическа дейност и от дълги години изпълнявам задълженията си като народен представител, без да ги съвместявам с каквито и да е други дейности”, се казва в изявлението на Цонев, предаде Нова телевизия.

Ваньо Танов: Опростиха 1 млн. лв. ДДС на лице, свързано с Йордан Цонев

Ако се направи проверка, ще се види, че има разработка, при която има записан разговор, от който става ясно, че министър от кабинета ...

„Благодаря за поканите, отправени към мен от различни медии, да отговоря на обвиненията, но аз не възнамерявам да участвам в каквито и да е медийни дебати с лице, разследвано от всички институции в страната – прокуратура, следствие, включително и нарочна парламентарна комисия в Народното събрание, оглавявана от мен”, се казва още в съобщението.

Цонев съветва бившия директор на Агенция „Митници”, ако има нещо спрямо него, да го отнесе към компетентните органи. В противен случай, щели да се срещнат в съда.

„Предстои ни среща в Комисията, която имам отговорността да оглавявам и пред която той ще трябва да даде обяснения за свои действия и бездействия по случая „Мишо Бирата”. Тези негови атаки няма да ме спрат да изпълня докрай задълженията си на председател на тази временна парламентарна комисия”, твърди още депутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика