Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цвета Караянчева: Достатъчно опит натрупах като председател на НС

21 декември 2021, 08:02 часа • 6731 прочитания

Цвета Караянчева се връща отново в парламента и ще бъде съветник към парламентарната група на ГЕРБ в 47-ото Народно събрание.

"За четири години като председател достатъчно опит натрупах - и се надявам да бъде полезна по парламентарни теми, по Правилника на НС и по процедурите." Това каза Караянчева в ефира на bTV, народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 41-ото, 42-ото, 43-ото, 44-ото и 45-тото Народно събрание.

Караянчева не пожела да сподели спрямо председателската си заплата какво заплащане ще получaва като съветник на парламентарната група на ГЕРБ. Бившият председател на НС веднага заговори за кризите, в които България е изпаднала и как нейната заплата не е от обществено значение.

Стана ясно, че самият председател на ГЕРБ Бойко Борисов е поканил самата Караянчева като съветник.

Във връзка със предишната ѝ работа като машинен инженер във фабрика, тя не би заела мястото, което освободила преди 12 години, защото са трудни времена и заради нея трябвало да дават още една допълнитeлна заплата. Определи ситуацията като неколегиална, защото отново повтори, все още има какво да даде на НС.

Караянчева определи работата на Никола Минчев като добра - полагал усилия и се подготвя добре за сега. Също така каза, че министър-председателят от "Продължаваме промяната" не е сред хората, които в момента страдат, а само ГЕРБ е партията, която е усещала пулса на хората.

 

 

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес