Цветан Антов: Трябва да се въведат данъчни облекчения за хората, подпомагащи спорта

13625
Цветан Антов: Трябва да се въведат данъчни облекчения за хората, подпомагащи спорта
Снимка: АБВ

Трябва да се въведат данъчни облекчения за хората, които подпомагат спорта. Това каза Цветан Антов, областен координатор на АБВ за Плевен и член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. Той обясни, че, ако има такива облекчения, те ще са добри за спорта и за тези, които инвестират в него.

Необходимо е и изграждането на спортни бази и съоръжения, които да отговарят на нуждите на българския спорт, допълни Антов, цитиран от Фокус.

Да на спорта, не на дрогата - стрийт фитнес състезание в Пловдив с подркепата на АБВ

Стрийт фитнес състезание под мотото „Да - на спорта, Не - на дрогата“ ще се състои в Пловдив по инициатива на АБВ, съобщих...

Според него най-голямото предизвикателство пред сектора е липсата на достатъчно пари за развитие. Той обясни, че не може да се очакват медали от спортистите ни, ако липсва финансиране.

Антов допълни, че спортът е скъпоструваща дейност, но за съжаление в последните години държавата няма достатъчно ангажимент към него. Според него българските спортисти правят и невъзможното, за да извоюват призове за страната ни.

„Ние сме показали през годините, че България може да се мери и да побеждава най-големите и силни отбори, когато държавата е застанала зад спорта. Сега за жалост това не е така“, изтъкна Антов.

Той заяви, че държавата трябва да поеме по-голям ангажимент към спорта и трябва да има държавна политика за подкрепянето и възраждането както на професионалния, така и на масовия спорт.

Представители на АБВ и кандидати за евродепутати ще проведат срещи с граждани в Смолян, Бургас, Малко Търново и Ботевград

Представители на АБВ и кандидати за евродепутати ще проведат срещи с граждани в Смолян, Бургас, Малко Търново и Ботевград, съобщиха от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика