Цветан Цветанов: В неделя всеки трябва да направи информиран избор

1325
Цветан Цветанов: В неделя всеки трябва да направи информиран избор
Снимка: ПП "Републиканци за България"

В неделя всеки трябва да направи информиран избор, ние сме за държава с правила. Силата на Републиканци за България е професионализмът и експертността на всички кандидати и екипа на партията. Това коментира пред великотърновските медии председателят на ПП „Републиканци за България“ и водач на листата в IV МИР Цветан Цветанов.

По думите му, опитите за провокации, които бяха правени в старата столица, след неделя трябва да останат в миналото.

Цветанов, който още от 2009 г. в Народното събрание представлява великотърновския регион, бе категоричен, че и като член на бъдещия парламент ще продължи да провежда регулярните си приемни, по време на които се среща с много граждани, поема ангажименти – както по обществено значими теми, така и в чисто човешки план. „Мога да погледна всеки търновец в очите, защото винаги съм работил за решаването на реални проблеми. Ще се включвам и занапред във всяка благородна кауза. Както и преди ще продължим да подкрепяме участието на великотърновски младежи в патриотичния Национален поход „По пътя на Ботевата чета“, коментира Цветан Цветанов.

„Мога да се ангажирам категорично като водач на листата, че с колегите и занапред ще защитаваме интересите на региона и на хората, както и всяко решение, което води до подобряване на живота“, каза Цветанов. Той припомни ролята му като народен представител за препроектиране на трасето на АМ „Хемус“, което вече минава по-близо до Велико Търново. Възстановеният мост край Шемшево, който, заедно с ремонта на пътя до Преображенския манастир, бе негов първи ангажимент като депутат в 44-то НС, множеството инфраструктурни подобрения в целия регион, промененият статут на рушащото се училище в свищовското с. Царевец, което днес е център за таланти, са сред резултатите от личната ангажираност на Цветанов. Такъв положителен резултат е налице и в Дебелец, където след активността на Цветан Цветанов бе спасен от закриване Домът за медико-социални грижи, който се преобразува в Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

По време на пресконференцията бе припомнена неговата роля и за разкриването на филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново, както и подкрепата, която той оказа на настоящото ръководство на ВТУ, в лицето на ректора проф. Бонджолов.

Днес, ВУЗ-ът вече е успял да преодолее тежка криза, в която бе оставен след предишното управление, заедно с дълг от почти 6 млн лв., като дори са увеличили двойно заплатите на преподавателите.

„Благодаря на ректора и заявявам, че и занапред ще има моята подкрепа. Поемаме ангажимент, с всички възможни механизми да работим за възстановяване авторитета на Стопанската академия в Свищов“, каза Цветанов и коментира, че много от партиите възприемат университетите като възможност да развиват политическа дейност, а това е недопустимо.

На пресконференцията Цветанов открои и слабостите в държавното управление.

„Тревожна и тежка е констатацията в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ, а още по-тежка е тази в доклада на Световната банка, според който сме най-зле по темпове на ваксинация, има забавяне в подпомагането на бизнеса и на домакинствата в условията на пандемия. Правителството не успява да се справи и това е отчетено в докладите“, коментира Цветанов.

Цветан Цветанов: Не съм участвал в задкулисие

Прекалено дълго време трупах несправедливо негативи. В чисто човешки план винаги съм бил абсолютно достъпен за всички хора, помагал съм...

Той определи като популистка мярка това, че днес заведенията отново са отворени, защото бизнесът не знае какво може да очаква. „На мен ми е болно, защото искам да виждам Велико Търново с работеща икономика. Искам да защитим интереса на туризма и бизнеса – затова ще настояваме всички мерки, предвидени в нашата програма да бъдат бързи и адекватни“, каза водачът на великотърновската листа.

„Не може повече да се продължава с настоящия модел на управление“, категоричен бе Цветанов като сравни настоящата ситуация с времето на Тройната коалиция от преди 2009 г.

„Не може бюджетът да се харчи през джипката, защото не всеки български гражданин може да се срещне с премиера по време на изненадващите му обиколки“.

Цветанов каза още, че получава при разговорите си в страната доста сигнали за опити за манипулативни действия за изборния ден. Като пример даде община Твърдица, жители на която през последните седмици са променили адресите си и са преминали към Гурково - общината, която винаги дава за пример като най-голямото предателство на ГЕРБ, която бе отстъпена на ДПС. „Има и сигнали че хора, гласуващи за ГЕРБ се пренасочват към ВМРО, такива от ДПС – също вече работят за тях“, коментира Цветанов.

„Явно ГЕРБ се притесняват, че може да са в изолация в другия парламент и вероятно си подпомагат бъдещи коалиционни партньори“, коментира председателят на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика