X
 
 

Цветанов отрече, че Борисов се е уплашил да се кандидатира за президент

928 1
photo of Цветанов отрече, че Борисов се е уплашил да се кандидатира за президент
Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов първоначално направи предложението Цецка Цачева да стане президент, като това се случи през лятото. Съвсем закомерно е лидерът на всяка една политическа партия да бъде обсъждан и номиниран при президентски избори. Спекулации обаче са твърденията, че Бойко Борисов не е пожелал да се кандидатира за президент, защото ще му отнема ГЕРБ. Можех да овладея партията отдавна, когато бях неин първи председател. Така лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира обстоятелствата, довели до номинирането на Цецка Цачева за президент от партията на Бойко Борисов. Той повтори вчерашната теза, че номинации на Борисов и Фандъкова биха били дезертьорство.

По въпроса с това какъв президент би била Цачева – независим или изцяло подчинен на Борисов, Цветанов отговори, че това не били аргументи. Към 1989 година всички хора на зряла възраст са били членове на БКП. Мога да припомня и какъв е бил Иван Костов – през 1993 година декларира, че не е бил член на БКП, но от книгата на Антон Тодоров личи, че бил член на БКП, заяде се Цветанов пред Нова телевизия. Той добави и, че не е бил член на БКП, защото е по-късно роден.

Коментарите за Цачева отдясно и отляво - не става за президент

Официалната номинация от страна на ГЕРБ на Цецка Цачева за кандидат за президент отприщи коментари от всички останали политически сили ...

Относно друг щекотлив момент – участието на съпруга на Цачева арх. Румен Данговски в „Булгартабак”, Цветанов коментира, че няма нищо скандално и че мъжът на Цачева е работил на едно обикновено място. Припомняме, че съпругът на Цачева е бил експерт в дирекцията, която управлява собствеността на „Булгартабак” преди компанията да бъде приватизирана. Цачева не коментира този епизод, но неофициалната информация е, че Данговски е консултирал процеса на приватизация с Агенцията по приватизацията.

На твърдението, че Цачева е номинирана за президент, защото е най-малко необходима на ГЕРБ, Цветанов отговори, че „всеки трябва да си тежи на мястото”. Той счита, че Цецка Цачева може да е един отличен президент на България.

Престъпление ли е, че Цецка Цачева е пяла в компания? Всеки има по-близки хора и може би сме малко по-освободени в такава обстановка, коментира Цветанов певческото изпълнение на Цачева на Булат Окуджава. Цецка Цачева е много активна и много готина, тя е невероятен човек, категоричен беше бившият вицепремиер. В тази светлина той похвали Ивайло Калфин и Красимир Каракачанов, които единствени не иронизирали личното пространство на досегашния председател на Народното събрание.

За финал Цветанов отрече, че има апетит да наследи Цачева начело на Народното събрание. Той посочи като мотив за това задачите си по подготовка на ГЕРБ за следващите парламентарни избори. Цветанов отрече и, че ГЕРБ мисли за коалиция с БСП заради „стабилността”, защото „даже механично” двете партии нямат достатъчно депутати за абсолютно мнозинство в парламента.

Цецка Цачева: Нямам илюзии и в живота, и в политиката

Не тръгвам на битка, а тръгвам на състезание. На това състезание ще победи избрания от българския народ. Това заяви председателят на НС...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
    Единственият коментар към тебе, комунистически мафиот е, защо още не си в затвора? Каквото и да кажеш е пълен боклук, който можеш да си завреш отзад.
Последно в Актуално