Цветанов счита, че случилото се във Войводиново попречило на ромската интеграция

4617
Цветанов счита, че случилото се във Войводиново попречило на ромската интеграция
Снимка: БГНЕС

30 години има политика, която не води до реалната интеграция на ромите. Сега, в управленската програма на кабинета, е заложено образованието – да се вкарат в системата всички деца, които не са там. Ескалирането на напрежението пречи на тази програма – представителите ни от Община Марица ни казаха, че след случилото се във Войводиново 20-30 ромски деца не са дошли повече на училище. Това коментира дясната ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

Същевременно Цветанов посочи като успешен кмет кметът на Марица – Димитър Иванов. Проблем има и не трябва да го замитаме. Проблемът трябва да бъде решаван със системен подход – над 22 000 деца успяхме да върнем в образователната система, повтори Цветанов пред Нова телевизия. И убедено обяви, че който се е образовал, е излязъл от гетото.

И в Троян протестират срещу ромско гето, има заплаха 100 000 роми да идат пред МС

След Войводиново, протест и в Троян – заради незаконни постройки и истинско ромско гето в града. Това е неолитно селище, от 40 го...

Относно краткосрочните мерки, Цветанов първо обърна внимание как всички обвинявали ГЕРБ, а не било правилно. И заключи, че проблеми имало навсякъде, при кметове от всички цветове. Той даде пример с изгоненото от Елин Пелин преди време сирийско семейство, което живее в село Устина и работи.

Относно купуването на нов изтребител за ВВС Цветанов похвали процедура и изрази увереност, че цената за F-16 ще може да бъде свалена. Той видя и спорът за изтребителя като сблъсък между "президента и всички останали евроатлантици". Цветанов повтори и, че F-16 идва с пълно въоръжение, а "Грипен" - не, като допълнително въоръжение трябва да се договоря с други държави. Той обвини Румен Радев, че преди години казал, че F-16 е най-доброто, а по време на правителството на Пламен Орешарски вече си сменил мнението. Цветанов не пожела и да каже дали Фандъкова ще е кандидат за кмет на София на ГЕРБ, както и нито един кандидат на ГЕРБ - нито за местните, нито за евроизборите.

Престъпност, но не ромска

Каза ми да бягам на зиг-заг, защото обичал да стреля и да гледа как куршумите разкъсват плътта. Това споделя отвлеченият преди месец Светослав Харитонов.

Незаконните къщи на ромите - история на безнадеждното

Тази история я описвам не за първи път, но си струва. Тя е илюстрация на един проблем, който периодично взривява обществото, противопос...

Той се занимава с търговия с маркови часовници. Нападнат и отвлечен е на 12 декември, като заплашили Харитонов с оръжие и се представили като служители на ГДБОП. След това отишли и до апартамента на Светослав, който бил претърсен и всичко в него било задигнато. А после, Харитонов е откаран между село Кривина и летището, където е изритан в полето. Там идва и най-страшното: "Бягай на зиг-заг, аз ще стрелям в теб, да видя ще успееш ли да избягаш". За щастие това се оказва лъжа.

С вързани зад гърба ръце Светослав търси помощ от охранител на близък склад, който обаче му казал, че не иска да се замесва. Харитонов тича към шосето и там спира шофьор, който го откарал в полицията. Следва разследване и са арестувани трима души - Робърт Михайлов, Петър Михов-Питбула, Стоян Стоянов, известен с прякорите Карамански и Чука. Стоянов и Михов са освободени, както и Михайлов – заради липса на доказателства, а първият пред Нова телевизия отрече каквото и да е участие. Крадец съм, всичко може да се открадне, няма нужда да се ползва насилие, е тезата на Стоянов. Михов и Михайлов са неоткриваеми.

Ако продължи работата, може да се стигне до осъдителни присъди, убеден съм, коментира Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика