Цветанов за "клановете" на Борисов и Пеевски: Защо няма сигнали в прокуратурата?

3200
Цветанов за "клановете" на Борисов и Пеевски: Защо няма сигнали в прокуратурата?
Снимка: БГНЕС

Разбира се, че може да остане усещане в обществото, че търсене на отговорност от политиците има само когато не са на власт. Така дясната ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, коментира сериозната активност на прокуратурата напоследък.

На директен въпрос за поредното интервю на Цветан Василев относно методите на управление на Бойко Борисов, Цветанов отвърна, че става въпрос за 2010 година. Сега е 2016 година – защо няма подадени сигнали пред компетентните органи от страна на г-н Василев и от страна на г-н Сталийски, постави въпроса бившият вътрешен министър пред Нова телевизия. Погледнете кога е била най-корумпирана държавата – когато управляваше г-н Орешарски. Така Цветанов се защити от думите на Цветан Василев, цитирайки проучване на Центъра за изследване на демокрацията.

Цветан Василев: За КТБ, "човека на Борисов", обществените поръчки и Пеевски

За мен няма съмнение, че от 2009 г. насам имаме мафиотски режим на управление на държавата практически без прекъсване. Четири години от...

Цветан Цветанов беше попитан изрично и дали е излъгал, когато говореше, че Делян Пеевски управлява от кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров. Направихме стъпки за съдебна реформа, отвърна бившият вътрешен министър. И уточни, че бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев не трябвало да става консул в Солун, но Бойко Борисов имал разбиране, че когато някой заема отговорна държавна позиция, държавата трябвало да се погрижи за него.

Цветанов отрече да познава Димитър Спасов-Каратиста, отрече и да е познавал Николай Банев преди днешния ден. По мое време имаше респект, имаше усещане в обществото, че се борим срещу корупцията, беше тезата на дясната ръка на Бойко Борисов.

Не съм запознат в детайли. Единственото е, че за пръстовите отпечатъци и ваксините остана усещане в обществото, че нещо не е наред. Докато обаче някой не е осъден на трета инстанция, всеки е невинен, добави Цветанов по отношение на сагата с ваксините и Петър Москов.

Политика

Борисов обяви във Facebook, че започва дела за клеветите по негов адрес

Свидетели сме на поредните опити за манипулативно интерперетиране на историята и хвърляне на нова порция лъжи, манипулации и откровени ...

Относно бъдещо правителство в рамките на 43-тия парламент, Цветанов беше категоричен, че след като ГЕРБ и БСП не искат да правят правителство, малките партии няма да успеят.

Цветанов коментира и, че партия ГЕРБ подкрепя изборната система да се промени на мажоритарна, с абсолютно мнозинство в два тура. Той обвини другите, че по време на кампанията били съгласни да има такава система, а сега се отмятали.

Попитан относно спирането на санирането, Цветанов отговори, че в предизборната кампания всички партии били против, защото парите трябвало да отидат другаде – за пенсионерите например. Отговорно ли щеше да е тогава да се продължи програмата за енергийната ефективност, след като правителството е в оставка, попита риторично Цветанов, като уточни, че програмата се спира временно и подписалите договори няма да имат проблем, защото има повече приходи в бюджета от ефективната борба с контрабандата.

Цветанов сравни сегашното развитие на нещата с 2013 година и аферата „Костинброд”, защото и сега „говорителите” били същите – например Цветан Василев. Има повторение на сюжетите, добави той.

Партиите не горят от желание да подкрепят чист мажоритарен вот

Партиите нямат никакво намерение да гласуват за въвеждането на мажоритарна система за избор на депутати с абсолютно мнозинство в два ту...

На въпрос дали има лична вина за загубата на Цецка Цачева на президентските избори, Цветанов отвърна, че всички в ГЕРБ дали всичко от себе си и сега се прави анализ. Няма да си подам оставката, подчерта Цветанов и уточни, че имало доста неща, които могат да бъдат подобрени. Ние нямаме абсолютно никакви тролове, кампанията ни винаги е била лице в лице, но явно другите партии залагат на други неща, каза Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика