Д-р Джема Грозданова: ЕС и НАТО концентрират огромна сила „за добро” и мястото на РСМ е там

3007
Д-р Джема Грозданова: ЕС и НАТО концентрират огромна сила „за добро” и мястото на РСМ е там
Снимка: "Републиканци за България"

За да бъде външната ни политика ефективна и да генерираме доверие трябва да я водим устойчиво и координирано. Към Русия трябва да имаме принципна позиция. Когато говорим разнородно за такава силна държава, ние олекваме. Говорейки едно в Европейския съюз, а вършейки друго в България – като изграждането на „Турски поток" приоритетно пред интерконектора с Гърция, си противоречим. Това каза водачът на 24 МИР-София д-р Джема Грозданова и международен секретар на ПП „Републиканци за България“ в предаването „Лице в лице“ по bTV. „Не трябва да забравяме, че Русия анексира част от Украйна, а това вече се забравя в Европа, но представете си нещо подобно да стане на Балканите. Не трябва да се толерират такива действия и процеси заради интереси.

Много бързо забравихме какви ползи ни даде членството ни в Съюза. За тази цел работихме много. Ние от Републиканци за България сме твърдо за единна Европа, особено след Брекзит“, заяви Грозданова. „България успяваше до голяма степен, включително по време на председателството си, да бъде проводник на политиката на ЕС към Турция, да предава посланията на Европа, да транслира. Трябва да продължим да работим ефективно с Турция. Споразумението на ЕС с Турция помогна много не само на България, а на всички. Да не забравяме, че сме външна граница на ЕС. До голяма степен самите власти в Турция промениха отношението на Европа към тях“, добави кандидатът за народен представител. По думите й трябва да възприемаме Република Северна Македония като суверенна държава с всичките й права и задължения за съюза, в който иска да влезе.

Джема Грозданова: Електронното управление е мярката срещу корупцията

Д-р Джема Грозданова с изява в предаването „Панорама“ по БНТ. Тя е водач на листата на ПП „Републиканци за България&l...

„Емоциите пречат на прагматичната политика. Преди месец имах среща с г-н Бучковски, който е определен за преговарящ с България. Разбрахме се по няколко въпроса. Единият, че трябва да спрат да говорят за македонско малцинство в България. Другият – че трябва да си променят учебниците. Историята трябва да бъде представена обективно. Третият е, че трябва името Република Северна Македония с нота към ООН да бъде заявено от тях, че ще бъде използвано в цялата му дължина. Това, че спряхме преговорния процес не е последователна политика. Трябваше да погледнем глобално. Нашият геополитически интерес води до това, че Скопие трябва да е част от ЕС. Избързахме с подписването на един Договор, който не доведе до развитие в отношенията ни, напротив. Да не очакваме, че Съюзът ще приеме да внесе двустранни проблеми в преговорната рамка на РСМ с ЕС“, каза още международният секретар на Републиканци за България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика