Даниел Митов: Служебният кабинет е шанс за "Орешарски 2"

6315
Даниел Митов: Служебният кабинет е шанс за "Орешарски 2"
Снимка: БГНЕС

„Приключиха ли вече с изчегъртването“? С такъв въпрос започна интервюто си в сутрешния блок на БНТ заместник-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов.

Цялото крещене до момента е било абсолютно бутафорно и хората започнали да си правят изводите, че когато с мегафон на площада обясняват, че не искат да стават политици – стана ясно, обясни Митов.

Митов принизи служебното правителство: Някакви хора, които могат да избутат до изборите

Служебните правителства не могат да служат като алтернатива – те се назначават предимно да проведат избори. Очевидно президентът ...

За него това, което тръгнало в последно време, което е важно и гражданите трябва да видят е служебният кабинет и първите му действия. По думите му онези олигарси през президента си връщат позиции в администрацията. Това, което виждаме засега е знакови и много странни назначения, но ще видим дали има политическа чистка. Ние по всякакъв начин ще се противопоставим с назначаването на странни хора, категоричен бе Даниел Митов. Той даде пример с новоназначение шеф на НАП Румен Спецов.

Според него аргументи за отстраняването на даден човек от длъжност винаги могат да се намерят. Служебният кабинет можем да го определяме както искаме, но и там има някои попадения като министрите на отбраната и на вътрешните работи.

Той посочи, че хората вече кръстили служебния кабинет като шанс за „Орешарски“-2, но Митов би бил много предпазлив в ентусиазма си за работата на служебното правителство.

По повод промените в ГЕРБ, Даниел Митов отбеляза, че няма никакви колебания каква е символиката през неговото избиране за заместник-председател на ГЕРБ. Той запита дали хората, които са гласували за Демократична България, че ще бъдат заведени и дадени на разположение на президента на БСП – Румен  Радев.

БСП не могат да влязат във властта по друг начин, а през задния вход. Напрактика има един синтез между партии, които по принцип са заявявали философски различия в пространството, а сега президентската институция си ги коалира, изтъкна бившият външен министър.

Дончев и Митов стават зам.-председатели на ГЕРБ, бившият външен министър нападна Радев заради Русия

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и бившият министър на външните работи  в кабинета „Борисов 2“ Даниел Митов са ...

Когато президентът започна да се превръща в архитект на бъдеща коалиция, започват да се появяват сламените и безпринципните коалиции, посочи Митов и допълни, че пътят е безкрайно притеснителен. той се надява на следващите избори да има осъзната нормалност, че демокрацията се прави през разговорите.

Във връзка с твърденията в Комисията по ревизия, Митов даде да се разбере, че Стефан Илчовски няма нищо общо с ГЕРБ. Аз не мога да си обясня как може да се каже, че един човек, който казва някакви неща, независимо дали лъже или не, са свързани с ГЕРБ, недоумява той.

За каква ерозия може да се говори за ГЕРБ, при положение, че е първа политическа сила, запита Митов и определи като заблуда, че ГЕРБ ще си отиде просто така. 

Според него трябва да се помисли върху инструмента служебно правителство. Митов е на мнение, че старото правителство може да управлява, докато се избере ново, без да влиза в сила дадено служебно правителство.

Прочетете още по темата: Митов принизи служебното правителство: Някакви хора, които могат да избутат до изборите

Борисов представи реформите в ГЕРБ, знакови лица се разделят с постовете си

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов започна да реформира партията си. По време на Националното събрание на първата политическа сила от пос...

Митов брани ГЕРБ - за корупцията и Илчовски, критикува Слави Трифонов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика