Митов принизи служебното правителство: Някакви хора, които могат да избутат до изборите

8680
Митов принизи служебното правителство: Някакви хора, които могат да избутат до изборите
Снимка: БГНЕС

Служебните правителства не могат да служат като алтернатива – те се назначават предимно да проведат избори. Очевидно президентът си пуска някакви мостове към потенциални свои партньори за президентските избори. Вкарва БСП през задния вход във властта – те по друг начин не могат да реализират тази си амбиция. Това заяви новият зам.-председател на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов.

На въпрос на Нова телевизия дали със състава на това служебно правителство Румен Радев не показва, че не само ГЕРБ може да управлява, както "внушава", Митов отговори, че "това не са внушения", то било очевидно – защото в рамките на 45-тото Народно събрание само ГЕРБ представил състав за правителство. "Събрал някакви хора и решил, че това са хора, които могат – сигурно могат да избутат до избори", добави Митов. Според него, трябва да се коментират само правителства, избрани от Народно събрание.

Дончев и Митов стават зам.-председатели на ГЕРБ, бившият външен министър нападна Радев заради Русия

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и бившият министър на външните работи  в кабинета „Борисов 2“ Даниел Митов са ...

Попитан коя е тази олигархия, за която сега Борисов говори, че била изправена срещу ГЕРБ и как така като управляваш от 2009 година въобще има олигархия, отговорът на Митов беше, че лидерът на ГЕРБ трябва да поясни и ще го направи в бъдеще.

Въпросът е не да управляваме на всяка цена, а да започнем постепенно разговор с други партии да не са дава превес на един кръг хора над друг. Не знам толкова много това да се случвало досега, бързо обясни Митов. Той защити Борисов, че опитвал да помага на абсолютно всички – след скандала в комисията "Манолова", при който Иван Ангелов, създателят на "Градус" АД, си призна, че Борисов му помагал за бизнеса в Турция. Според Митов, това е равно на случая, при който той като външен министър звънял на Гърция, когато била блокирана границата от гръцки фермери, но не коментира дали при онази ситуация един превозвач е пострадал или цял икономически сектор.

Безумие, което организира Мая Манолова, този тип "работническо-селски трибунал" – така Митов охарактеризира комисията "Манолова" и уточни, че имало много бизнесмени, говорещи от името на премиери, от Иван Костов насам. Когато правиш такива комисии, първо разглеждаш кои сигнали са сериозни и кои не са, настоя зам.-председателят на ГЕРБ. "Да вадят" - така Митов отвърна на въпрос дали ГЕРБ се опасява, че ще има вълна от сигнали срещу управлението на Борисов, с уточнение, че си има органи (прокуратурата е независим орган) за това. "Не бива да е така", заяви зам.-председателят на ГЕРБ, след като му беше напомнено, че в миналото прокуратурата се е обръщала политически в дейността си. Затова трябвало да има цялостна реформа в правосъдието, а не само в един сегмент, настоя пак бившият външен министър.

"Без Борисов парламентът се провали да състави кабинет", категоричен беше Митов. Според него, след като беше питан къде е ГЕРБ без Бойко Борисов, ГЕРБ не е НДСВ и е системна партия, споена партия – тази партия няма да се разпадне, помнете ми думата, това е общност, която не може да се разпадне ей така.

Митов брани ГЕРБ - за корупцията и Илчовски, критикува Слави Трифонов

Какво значи корупция на ГЕРБ? От началото на Прехода имало ли е управление, което да не си е тръгвало с обвинения за корупция? За мен т...

Митов отрече и, че бил "евроатлантическата брошка на ревера на ГЕРБ". Той пак не пропусна да упрекне президента Румен Радев, че не казал, че подписал декларацията на НАТО срещу агресивните действия на Русия в Украйна, Черно море, Чехия и България. Защо президентството скри този акт и не осведоми българските граждани, попита Митов. Той уточни, че Борисов "винаги заставал честно" и казвал на привържениците и опонентите си какво прави. Когато му беше припомнено за "Турски поток" и че Борисов беше при Путин веднага след Радев, Митов отвърна, че било добре да има "една тръба", а от другата страна куп други тежести и използва думите "пак ли ще ходи да се лигави на Путин" по адрес на Радев, с въпрос - защо не каза публично думата "Русия".

Припомняме, че Радев даде интервю за "Коммерсант" точно преди визитата си в Русия през 2018 година, в което посочи, че ще говори с Путин за газопровод "Български поток". Веднага след като и Борисов дойде, резултатът от срещата му с Путин беше: "Газ от "Турски поток" за България - може, но тръба още не може, "Белене" също можело". А половин месец по-късно Борисов каза, че отишъл в Русия да види какво трасирал Радев и Радев не бил трасирал нищо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика