Даниел Вълчев посочи откъде идва напрежението в коалицията

2152
Даниел Вълчев посочи откъде идва напрежението в коалицията
Снимка: БГНЕС

Напрежението в управляващата коалиция идва от няколко публични неблагополучия на ГЕРБ в последните дни - неуместното издигане на Кристалина Георгиева за ръководител на ООН, номинирането на Цецка Цачева за кандидат-президент, въпреки че тя "не е най-вдъхновяващият кандидат" и обявяването на едномесечна ваканция на парламента.

Това каза днес пред bTV Даниел Вълчев от Движение България на гражданите. Според него премиерът, който е "много интуитивен", е затворил тези теми, като е изместил фокуса в друга посока.

Кънев се извини за "Бай Х*й": Съжалявам за израза, не за смисъла

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се извини за нецензурната реплика, която отправи по адрес на премиера Бойко Борисов тази сутрин в национален...

"Няма качествен проблем между партньорите в управляващата коалиция", посочи Даниел Вълчев. Като проблем той посочи липсата на диалог преди обявяването на едно или друго решение.

В отговор на въпрос Вълчев каза, че обявеното днес намерение за напускане на властта, ако на изборите кандидатът на реформаторския блок се представи слабо е най-честният и коректен ход спрямо ГЕРБ и избирателите. Според него, ако Реформаторския блок се представи силно, може да изиска от ГЕРБ уважение, защото зад партиите в блока стоят много хора.

Вълчев смята, че ако управляващата коалиция се запази, веднага трябва да се направи програма с точките до края на мандата, която да се подпише от всички партии във властта. Той е на мнение, че Министерският съвет работи добре и получава добри оценки от хората, но проблеми между партиите в управляващата коалиция има в парламента и те са на политическа основа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика