ДБГ категорични: ГЕРБ имат панически страх от борбата с корупцията

5050
ДБГ категорични: ГЕРБ имат панически страх от борбата с корупцията
Снимка: Движение България на гражданите

През 2014 г. и в края на миналото управление ние отчетохме един отказ на ГЕРБ да се борят с корупцията. Виждаме панически страх от борбата с корупцията, като знаците затова са ежедневни. Това коментираха на пресконференция от Движение "България на гражданите" (ДБГ) след заседание на Националния съвет на партията през уикенда.

Зам.-председателят на движението Димитър Делчев заяви, че то е взело решение да е в опозиция на това управление между ГЕРБ и Патриотичния фронт. "Следим много внимателно дали заявките на правителството се покриват с действията му", увери още той.

ДБГ: Борисов да спре обществената поръчка за ТОЛ системите

"Движение България на гражданите" (ДБГ) призовава премиера на Република България Бойко Борисов да спре поръчката за ТОЛ системата, коят...

Според него скандалите около НДК са показателни за това как "две лобита в ГЕРБ се борят да вземат едни пари". Показателно, според ДБГ е и това, че антикорупционният закон се преработва 15 пъти и "накрая ще се приеме нещо неефективно".

В този контекст от партията на бившия вицепремиер и министър на образованието Меглена Кунева призовават Народното събрание да спре националната програмата за саниране, тъй като не е добре замислена, санирането е некачествено и е източник на корупция.

Именно Кунева коментира темата с българското председателство на Съвета на ЕС, като заяви, че няма как то да бъде отнето от България. Тя допълни, че приоритетите са много важни, а ние още не сме ги определили нито вътре в страната, нито в рамките на Европейския съюз.

Тя препоръча да се обърне внимание и на темата за Западните Балкани. Освен това според нея трябва да бъде направен сайт, посветен на българското председателство, и на него общините да имат възможност да рекламират туризма в регионите си.

Според Зеленогорски "само 10-15 души" напускат ДБГ

Подадох си оставката след резултатите от изборите, заяви Найден Зеленегорски от Движение "България на гражданите" в интервю за bTV. Той...

Кунева съобщи още, че Движение "България на гражданите" ще проведе национално събрание на партията на 30 септември. На него трябва да бъде избран нов лидер, след като Кунева се оттегли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика