ДБГ: Обединението на "Да, България" и ДСБ обслужва ГЕРБ

8218
ДБГ: Обединението на "Да, България" и ДСБ обслужва ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

 

 

Обединението на "Да, България" и ДСБ е грешка, която само ще раздели дясното, а подобен ход обслужва ГЕРБ и БСП. Това заяви председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев на пресконференция след вчерашния националният съвет на партията, предаде репортер на Actualno.com.

Припомняме, че половин година след провала на общото явяване на "Нова република", в чиято основа е ДСБ, и отделно на "Да, България" на последните парламентарни избори, което ги остави извън Народното събрание, двете формации наскоро предприеха стъпки за обединение.

ДБГ: Липсва политическа воля за борба с корупцията

Липсва политическа воля за борба с корупцията и това се видя при провала на заседанието на КСНС. За това алармират от партия "Движение ...

Според ДБГ обаче това не е правилният начин за обединение, защото се прави "отгоре-надолу". Затова от партията са дали мандат на местните си структури да започнат преговори с партии, коалиции, НПО-та и граждански организации за създаване на Реформаторски общности за демокрация (РОД). Очаква се съвсем скоро на местно ниво представители на движението да оценяват бюджетите на общините, както и да се създадат експертни групи онлайн.

"Нашата ръка винаги е подадена и към "Да, България" и към ДСБ", отбеляза Делчев, но уточни, че трябва да се проведе разговорът за морала вдясно. "Трябва да стане ясно защо ДСБ и "Да, България" искат да са заедно сега, за разлика от последните избори", зачуди се лидерът на движението. 

На събитието вчера партийците са решили и да се обнови ръководството с нови лица, като идеята е да се надградят идеите на ДБГ.

Според ДБГ, РОД ще помогне хората по места да казват с кого искат да се коалира партията. "Именно по този начин спечелихме толкова кметове на местните избори преди две години", сподели мнението си Найден Зеленогорски.

Димитър Делчев е новият председател на ДБГ

Целта ни ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините. Това заяви новоизбр...

По думите му в страната вече има съществуваща реформаторска общност, която само трябва да бъде възродена. "Единственият начин да се справим и да съборим модела "ГЕРБ", добави още Зеленогорски, който на няколко пъти призова дясното да погледне в миналото и да не повтаря собствените си грешки, защото може да се бори и да спечели между 500 и 700 хиляди гласа.

"Едно ново разделение ще закопае окончателно дясното и десните избиратели няма да ни го простят. Не можем да разиграваме хората като пионки", добави още той.

"Ако обединението РОД включи всички в център-дясно и граждански организации, и местни коалиции, на следващите местни избори ГЕРБ ще бъдат натикани в ъгъла", категоричен беше Зеленогорски, като добави, че в това обединение няма да бъдат канени ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака", защото местните структури не ги искат.

"По места те гласуват заедно и подкрепят модела на феодализиране на общини и са лицето на местната корупция", обясни бившият народен представител от РБ.

Кунева: Ако средата е честна, ДБГ ще бъде в прекрасна позиция

Политическото бъдеще на Движение "България на гражданите" е демокрация и плътно свързване с местните интереси, съчетано с много динамик...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com