ДБГ ще търси широко обединение за местните избори

1043
ДБГ ще търси широко обединение за местните избори
Снимка: БГНЕС

Широки обединения по места за местните избори, които ще се наричат Реформаторски общности за демокрация (РОД) ще прави "Движение България на гражданите" (ДБГ).

Решението за това е взето на Националния съвет на ДБГ, който се провежда днес в София, а инициативата е на местните структури на ДБГ в страната.

ДБГ: Липсва политическа воля за борба с корупцията

Липсва политическа воля за борба с корупцията и това се видя при провала на заседанието на КСНС. За това алармират от партия "Движение ...

Консултациите за създаването на обединенията ще се провеждат с местни коалиции, неправителствени организации, партии, активни на територията на дадената община и активни в политическите дебати граждани. Основата им трябва да бъдат партиите от реформаторската общност по места.

Общинските съветници и областните координатори на ДБГ бяха категорични, че разрушаването на монопола на ГЕРБ по места минава през широки обединения, надхвърлящи рамките на Реформаторския блок, според партийния пресцентър.

Членовете на Националния съвет, в който участват ръководствата на местните структури на ДБГ, създадоха днес и Съвет за местни политики, който ще подготви стратегията за местните избори. Той беше оглавен от един от най-опитните общински съветници на партията адвокат Даниела Русева от Шумен.

Председателят на ДБГ Димитър Делчев коментира, че от обединенията РОД автоматично се изключват ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака", но кои ще са политическите и гражданските субекти в РОД по места ще се реши след политически консултации по общини, които Националният съвет даде мандат да започнат. "Нашите структури настояват за широки обединения и са категорични, че не искат да подкрепят никакви сепаративни действия в дясното, те са готови да изграждат широки фронтове по места, за да може да бъде разбит корупционния модел и феодализацията на общините", каза Делчев.

Димитър Делчев е новият председател на ДБГ

Целта ни ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините. Това заяви новоизбр...

Инициативата на ДБГ е поне третият обявен проект за обединение на определящи се като десни партии, в който участват партии от Реформаторския блок. ДСБ и "Да, България" разговарят за общо явяване на местните избори, които предстоят през 2019 г., а Найден Зеленогорски (ДБГ) във вторник обяви, че Реформаторският блок ще се разширява. Предизборната коалиция "Нова република", която беше изградена около ДСБ, още съществува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика