Deja vu като след Пеевски: Народът мълниеносно организира протест срещу избора на Мая Манолова

16432
Deja vu като след Пеевски: Народът мълниеносно организира протест срещу избора на Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

По-малко от час след избора на "червената фурия" Мая Манолова за нов омбудсман на България, в интернет пространството вече е факт организирано събитие за протест срещу решението на депутатите.

Мотото на събитието е "Не искам Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис!"

Манолова: НС ще ми липсва, но ще бъда добър омбудсман

Благодаря на всички, които ме подкрепиха, благодаря и на тези, които не ме подкрепиха, защото ще мога да докажа, че ще бъда добрият о...

Протестът е насрочен за днес от 19:30 часа пред Народното събрание.

Стотици хора вече са заявили участие.

Подобна мълниеносна реакция имаше и след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, когато само за няколко часа хиляди недоволни граждани успяха да се организират и да излязат на протест пред Министерски съвет.

Съобщението на страницата на събитието гласи:

"Днес Мая Манолова беше избрана за омбудсман от Парламента. За пореден път се осъществи подмяната на волята на милиони избиратели, очакващи промяна на статуквото.

Мая Манолова е новият омбудсман

Депутатът от БСП Мая Манолова бе избрана за омбудсман след таен вот в парламента. Това предаде репортер на Actualno.com. Другият канди...

Депутати от управляващото мнозинство, ВИЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ПРЕДАДОХТЕ!!!

Онези, които протестирахме на #ДАНСwithme, “Гражданите срещу МАФИЯТА” помним добре недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии. Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители. Помним наглата й усмивка, когато казваше: “Аз предложих Пеевски”, както и безрезервната й подкрепа за Орешарски и неговото анти-европейско правителство.

Какъв абсурд само! Сега Мая Манолова, която беше главно действащо лице в аферата Костинброд е подкрепена от ГЕРБ. Същата Мая Манолова, която правеше съвместни митинги с Атака и упорито гласува против съдебната реформа, е харесвана и хвалена от депутати на РБ. Как подобен човек се вписва в “европейското развитие на България" и във формата на поста, който й беше подарен? Ами защо не върнете обратно и Пеевски за шеф на ДАНС? Също ще е толкова адекватно.

Как е възможно надпартиен омбудсман да бъде ярко партийно оцветен човек, с толкова недвусмислена подкрепа за статуквото? Няма никакво извинение за подобен избор. Няма никакво честно и нормално обяснение за него. Той е поредната груба гавра с всички принципи на държавността и с институцията на Омбудсмана.

С този свой избор, този Парламент извърши още едно посегателство срещу смисъла на своето съществуване! Вместо работа в полза на обществото отново демонстрира политически пазарлъци, скрити коалиции и търговия с влияние. Срам ни е от вас! България има нужда от истински реформи в интерес на обикновените хора. Ако не можете да ги реализирате, за пореден път единственият полезен ход за този Парламент, ще е ОСТАВКА!"

На 30-ти юли депутати избират омбудсман между Манолова и Пенчев

Процедурата по избор на национален омбудсман чрез тайно гласуване е точка първа в дневния ред на Народното събрание за 30 юли. Два дни...

Интернет преля от негативни коментари след избора на Манолова за омбудсман. Мнозина обявиха народните представители в наглост, задкулисни договорки и предателство.

Някои потребители обаче предпочетоха да изразят възмущението си с хумор:

"Сега освен #КОЙ, си имаме и #КОЯ"

"Стават и такива работи... Като земетресенията"

"Все си мисля, че сме стигнали дъното, но копаем кладенец към магмата..."

"Деляна Пеевска"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика