Десислава Иванчева: Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага

3095
Десислава Иванчева: Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага в България. Това заяви Десислава Иванчева във Facebook. Тя поясни, че този апел е споделен и от Зелен Младост и Общество за Нова България, с които се явява заедно на предстоящите избори.

 

Иванчева: Депутатите да се саморазпуснат и да отидат да помагат да медиците

Призовавам ви незабавно да разпуснете парламента, тъй като очевидно от него полза за обществото няма, както сами доказвате с изброените...

Иванчева уточни, че прави изявлението умишлено именно в Деня за борба с рака. Тя цитира статистики, според които 300 000 у нас са с рак, 10 000 с множествена склероза, 50-80 000 с епилепсия, 70 000 с глаукома, 140 000 с псориазис, 500 000 с диабет. Според различни научни изследвания медицинската марихуана има положителни ефекти върху пациенти именно с тези заболявания.

„В България вече има не един и два случая на хора, осъдени за употреба марихуана, въпреки диагнозите им множествена склероза или рак... Чувствам съпричастие към тези хора. Мен ме съдят по недоказани обвинения, тях ги осъждат въпреки научни доказателства”, мотивира се бившият кмет на столичния район „Младост”.

Медицинската марихуана вече е легализирана в Германия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Ирландия, Израел, Италия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Нова Зеландия, Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Швейцария, Великобритания, Канада, Уругвай, Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, много щати на САЩ, а и в доста други страни, посочи още Иванчева.

Северна Македония легализира марихуаната и за лична употреба

Правителството на Северна Македония планира да легализира канабиса за медицински цели и също така да декриминализира притежанието на ма...

„Съвсем наскоро ООН премахна канабиса от списъка на опасните наркотични вещества. И изрично посочи, че остава обект на контрол. Именно с легализиране на медицинската марихуана може да се постигне този контрол. У нас обаче определени кръгове не искат това да се случва, защото ще им се наложи да плащат данъци, а са свикнали да ловят риба в мътни води. Човешкият живот не ги интересува, по-важни са им парите. Поддържат забраната с митове, че видите ли, медицинската марихуана има общо с наркотиците, продавани на децата на България по улицата. Нямат изгода да споменават, че едното се изписва срещу рецепта и се продава в аптеки. Забрана, която се поддържа от лоби на мутри, които пък покровителстват плантации с нелегална марихуана, за да трупат пачки в чекмеджета. Тях не ги интересува, че на терминално болни се изписва морфин, а масло от марихуана не се разрешава. Защото е забранено...”, написа още Десислава Иванчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика