Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Девет министри отиват на контрол в Народното събрание

11 май 2018, 07:21 часа • 947 прочитания

Девет министри ще участват в парламентарния контрол днес (11 май).

На депутатски въпроси и питания ще отговарят вътрешният министър Валентин Радев, вицепремиерът Томислав Дончев, земеделският министър Румен Порожанов, министърът на образованието Красимир Вълчев, социалният министър Бисер Петков, правосъдният министър Цецка Цачева, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и енергийният министър Теменужка Петкова.

Силовият министър Радев ще трябва да дава отговори пред депутатите относно санитарно-хигиенното състояние на граничните контролно-пропускателни пунктове.

Томислав Дончев ще отговаря на въпрос относно свързаността на администрацията в така наречения електронен документооборот, както и на въпрос относно очакваните темпове и приоритети по отношение на изпълнението на оперативните програми до края на годината.

Красимир Вълчев ще дава отговор относно финансирането на училищата в системата на средно образование в страната.

Бисер Петков ще отговаря на въпрос относно правилото за максимален размер на получавани една или повече пенсии и на такъв относно новия индивидуален коефициент за изчисление на пенсиите от 2019 г.

Здравният министър Ананиев ще дава отговори относно реимбурсиране от НЗОК на медицинските изделия и консумативи.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес