Дипломат и експерт по националната сигурност води листата на партия МИР в Кюстендил

4170
Дипломат и експерт по националната сигурност води листата на партия МИР в Кюстендил
Снимка: ПП "МИР"

Дипломатът Пламен Стоянов е водач на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в Кюстендил. Той е познат в професионалните среди като един от най-компетентните експерти по управление на кризи, национална и международна сигурност, с богат практически опит. Дълги години е работил активно в областта на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за отбраната и въоръжените сили през 1991 година във Великото народно събрание, както и Закона за управление при кризи от 2003 година. От 1995 година работи в звеното по „Управление на кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“ на Министерство на външните работи, а от 2000 година е негов ръководител. Като такъв е участвал в организирането на защитата на дипломатическите мисии и българските граждани във всички горещи точки на планетата. В качеството си на секретар на Кризисния щаб към МВнР, е организирал и провеждал евакуации от страни като Албания, Бивша Югославия, Ирак, Сирия, Ливан и други страни с военни конфликти и междуособици. През 2004 година организира работата на Кризисния щаб на министерството при кризата с двама български шофьори, взети за заложници от Ал Кайда в Ирак, а така също и при възникването на епидемията от птичи грип в Китай. От октомври 2005 година до март 2011 година Пламен Стоянов е генерален консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация. Член е на Националния изпълнителен съвет на партия МИР. Женен с две дъщери.

„Със своя опит в сферата на сигурността и най-вече в областта на управление на кризи, като народен представител активно ще работя за осигуряване на мирно, спокойно и безопасно бъдеще за моите деца, както и за всички български граждани. В момент на пандемия в държавата цари пълен хаос и безхаберие, а гарантиране на сигурността на българските граждани е основен приоритет на партия МИР. Именно за това първият закон, който партия МИР ще инициира в 47-мото Народно събрание, ще бъде Закона за управление при кризи“, заяви Пламен Стоянов.

Той подчерта, че Законът за управление на кризи има за цел да установи връзки между различните държавни институции и местните власти при различни природни бедствия и кризи както от национален, така и от регионален мащаб.

„В основата на закона е превенцията, защото всеки ден сме изправени пред различни кризисни ситуации, независимо от пандемичната ситуация. Именно за това партия МИР предлага да се създаде Министерството на извънредните ситуации и управление при кризи, за да могат всички институции в страната да действат координирано. Това министерство няма да е нова административна структура, а ще събере на едно място всички сега действащи структури и институции, които имат отношение към бедствията, авариите, извънредните ситуации и управлението на кризи“, заяви още Пламен Стоянов.

Той подчерта, че е било грешката затварянето на структурите на Гражданска защита, които са организирали всички мерки за предотвратяването на кризи.

„Финансовите ресурси, необходими за справяне с различни кризи и аварии, също трябва да бъдат регулирани със закон, който да формулира действията на съответните доброволчески екипи, органите на Българския червен кръст, както и действията на държавата и институциите. Законът също така трябва да включва предоставяне на специализирана помощ в различни рискови ситуации, като за целта е необходимо държавата да закупи минимум четири хеликоптера за бързо действие при кризисни или бедствени ситуации. За по-голяма ефективност и за да обхванат цялата страна четирите хеликоптера ще бъдат поставени в четири точки на страната - по един за Северна и Южна България, един за София и един за нуждите на българското Черноморие“, заяви водача на листата на партия МИР в област Кюстендил Пламен Стоянов.

Той подчерта, че партия МИР е реалната и единствена алтернатива на статуквото в България, защото е създадена от експерти, професионалисти, млади и некомпрометирани хора, които на практика са новото поколение, което ще наложи експертното начало и нов морал в българската политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика