Дончев: ГЕРБ има най-много основания да се оттегли от управлението

2381
Дончев: ГЕРБ има най-много основания да се оттегли от управлението
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ имат най-много основания да се оттеглят от управлението, защото всички претенции, приети в името на стабилността на кабинета, "се пишат на наш гръб", каза днес по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. "Предложения, които не са от нас, се приписват на нас, оплака се той.

Като проблем пред управлението Дончев посочи войнствената позиция на представителите на "Реформаторския блок". Вицепремиерът повтори своя прогноза от преди две години, че управлението е обречено на динамична стабилност.

Дипломатическият клуб в Бояна бил продаден, защото никъде не пишело, че не може

Дипломатическият клуб „Бояна“ е бил продаден, защото никъде не е посочено, че е забранено. Това се разбра от думите на вице...

"Непрекъснато се опитваме да съхраним стабилността на фона на компромиси. Освен това, всеки от управлението иска да си припише някой позитив и да се разграничи от проблемите"", поясни Дончев.

Той смята, че реакцията на премиера Борисов е правилна, при положение, че се говори за избирателният процес, "скроен в полза на някого". Човекът в кабинета, отговорен за организацията и провеждането на изборите, изрази мнение, че ако депутатите приемат бързо исканите промени в Изборния кодекс, те могат да влязат в сила още за гласуването за президент на 6 ноември.

"Ще е екстремно, нямаше нужда от подобен екстремизъм, защото се създава възможност за грешки, но ще се намали напрежението, особено във Великобритания", каза Дончев по повод ограничаването на броя на секциите за гласуване в чужбина.

Относно спорът за квадратчето "Не гласувам за никого", той посочи, че това е естествен избор, като има задължително гласуване и е един вид предпазен клапан.

Томислав Дончев: Всичко е възможно

Всичко е възможно - има още два дни до тогава. Това заяви в кулоарите на Надроното събрание вицепремиерът Томислав Дончев. Изказването...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com