ДОСТ и НПСД искат уволнение на новия шеф на "Автомагистрали"

1701
ДОСТ и НПСД искат уволнение на новия шеф на "Автомагистрали"
Снимка: БГНЕС

В открито писмо до президента и премиера ДОСТ и НПСД изразяват "дълбокото си възмущение от скандалното назначаване на Валентин Николов за изпълнителен директор на държавното дружество "Автомагистрали", чийто принципал е Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Причината за възмущението им е, че Валентин Николов е бил "не просто активен участник в т.нар. Възродителен процес, но за особени заслуги по време на насилствената смяна на имената на турците и мюсюлманите в България е получил правителствена награда".

ДОСТ щял да освободи българите от оковите на ДПС

“Обединение ДОСТ" се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори. Лидерът на ДОС...

Според двете политически формации "това е поругаване на човешкото достойнство и сатанинство спрямо гражданската съвест на стотици хиляди български граждани с наранена и "окървавена“ родова памет".

ДОСТ и НПСД напомнят на Румен Радев, че за неговото избиране за държавен глава са гласували близо 300 хиляди души, за които "политическия патронаж пое ДПС".

"Цинична сделка ли е Валентин Николов, или циници петнят аурата Ви на държавен глава? "Знак по пътя" на България занапред ли е Валентин Николов, или нов възродителен скеч на демократичната ни сцена. Във време на исторически ремарки с петна от кръв ли ще живеем ние, етнически, религиозно и културно различните, или се налага да бъдем държавнически назидавани, за да приемем ново "време разделно" от обединителя на нацията. Да не би тя да не може и не трябва да е модерна гражданска, единна и неделима?!", се казва в откритото писмо на ДОСТ и НПСД.

Двете партии пишат, че са получили стотици сигнали от граждани с въпросите какви са били заслугите на Валентин Николов в Североизточна България и с какви свои конкретни действия срещу пострадалите от Възродителния процес е заслужил правителствената награда.

ДОСТ и НПСД настояват Румен Радев публично да отговори на тези въпроси и искат Валентин Николов незабавно да бъде освободен от заеманата длъжност.

Зеленогорски: Не можем да си сътрудничим с партията на Местан

Много сме амбицирани на тези парламентарни избори да се представим много добре. Това заяви Найден Зеленогорски, след като внесе регистр...

"Оставането му на тази висока държавна служба е гавра с паметта на жертвите на Възродителния процес, както и с болката на стотиците хиляди пострадали", посочват ДОСТ и НПСД.

Двете формации, които ще се явят като обединение ДОСТ на предстоящите парламентарни избори на 26 март заплашват с протести, ако Валентин Николов не бъде освободен от поста.

Валентин Николов беше назначен за изпълнителен директор на "Автомагистрали" седмица след трагичния инцидент в тунел "Ечемишка", при който загина жена от паднала част от осветителната конструкция.

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан също е бил агент на ДС с псевдоним "Павел". Той създаде партия ДОСТ след като беше изключен от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Националната партия “Свобода и достойнство” (НПСД) беше създадена от бившия втори в ДПС Касим Дал, който напусна партията омерезен от политиката на Доган. Той никога не е бил лидер на НПСД. Първи лидер на формацията беше бившият депутат Корман Исмаилов, а в момента е Орхан Исмаилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com