ДПС намеква все по-силно за предсрочни парламентарни избори

3675
ДПС намеква все по-силно за предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

Иска ли ДПС да влезе в управлението на мястото на "Обединени патриоти"? Този въпрос беше поставен пред членът на Изпълнителното бюро на ДПС Рамадан Аталай, който обаче замълча и го пренасочи към ГЕРБ. "Това е техен проблем", бяха точните му думи. Избирателят определя – така Аталай отговори на директен въпрос дали ДПС иска да влезе в управлението, добавяйки, че "едни избори ще покажат най-добре".

Ако ГЕРБ нямат идея как ще управляват, а търсят само стабилност за изкарване на европредседателството, то се отива на избори, смята Аталай. Той поиска визия от ГЕРБ за управлението, за да реши ДПС какво ще прави. Кой, който се хванал с ГЕРБ, е видял бял свят, попита още депутатът от ДПС, визирайки изказвания, че Движението е политичеси "прокажено" т.е. който се е хванал с ДПС, не е "прокопсал". Аталай посочи пред Нова телевизия и, че ако Борисов мисли, че "Обединени патриоти" играят ролята на вадене на горещите картофи вместо ГЕРБ, то това не било също правилно за държавата.

Най-силното оръжие на Борисов - ДПС

"Стабилността в страната е под заплаха и това изисква спешни действия от нас. Участието на националистите във властта е шамар в демокра...

Ние светваме лампата, казваме къде са пропуските – с ултиматуми не се занимаваме, е тезата на Аталай.

Депутатът от ДПС се спря и на ролята на Ахмед Доган в последните политически събития. Г-н Доган е много добре, добре е със здравето. Наблюдава политическите и икономическите процеси в България. Мисля, че това, което е направил за страната, е достойно за уважение. Г-н Доган е учен, философ, велик, не се срамува от своя език, а когато няма кого да надвива, пише книга – така Аталай описа почетния председател на Движението Ахмед Доган, правейки алюзия с "Епопея на забравените".

Според Аталай "г-н Доган е един демократ" и никога не е действал репресивно. Така той отрече, че Доган е казал на ДПС да тръгне по пътя на "демонтиране" на правителството. ДПС даде сигнал – усилихме светлината на прожекторите, за да се види, че тази коалиция (бел. ред. – между ГЕРБ и "Обединени патриоти"), която е създадена безпринципно, да се преформатира. Гласувалите за националистите дори не ги приемат, твърди Аталай, давайки пример, че "прочел", че бивши депутати на Патриотите считат, че Валери Симеонов е изневерил на идеите на НФСБ.

Какво европейско има да се назначи един ксенофоб да се занимава с демографията на държавата, попита Аталай, който видя Валери Симеонов като "еманацията на неприемливото". Не бил обаче само той, по думите на депутата на ДПС, според когото Симеонов не бива възприеман дори от собствените му колеги-депутати в рамките на "Обединени патриоти".

Йордан Цонев: ГЕРБ нямат мнозинство, което да ги прави спокойни

Предстоят не един, а няколко вота на недоверие към правителството, а 122 души, не е мнозинство, което да прави ГЕРБ спокойни. Това заяв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С руска пропаганда Петър Волгин и "Възраждане" тръгват към евроизборите

Министър Павлова: Законност и справедливост не са кухи фрази

Киселова за рокадата на външния министър: Главчев да обясни и да се разграничи от Борисов

Дипломат за смяната на външния министър: Странно решение, правителството е политическо

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика