ДСБ одобри споразумение за траен политически съюз на Реформаторите

18814
ДСБ одобри споразумение за траен политически съюз на Реформаторите
Снимка: БГНЕС

Одобряваме Учредителното споразумение за траен политически съюз на Реформаторски блок. Това се казва в резолюция, приета днес на 12 НС на ДСБ, съобщиха от партията, предаде БГНЕС.

Приемаме Реформаторския блок като единна политическа сила, като траен съюз на десницата и центъра, като силен изразител на реформаторските настроения в обществото. Даваме мандат на Националното ръководство на ДСБ да подпише споразумение за коалиция за явяване на избори за Европейски парламент на 25 май, заявяват от ДСБ.

Осъзнаваме, че поривът за промяна от миналото лято беше прекършен от безочието на властта и пропагандната машина на мафията. Ние сме политическото представителство на хората, искащи промяна, на хората които знаят, че изборът между БСП и ГЕРБ е натрапен фалшив избор. С тяхното доверие ние ще се борим за европейски правила и европейски доходи. Първата стъпка към успеха е на 25 май да направим истински европейски избор. Нашият избор е Реформаторският блок, се казва в резолюцията.

От ДСБ определиха "за свои основни политически противници партиите на управляващата коалиция БСП, ДПС и България без цензура и цялото мафиотско и олигархично задкулисие".

Светослав Малинов бе определен за водач на листата на Демократи за силна България от делегатите в 12-ото Национално събрание за изборите за Европейски парламент през май.

Малинов е бил номиниран от 24 партийни организации и бе подкрепен единодушно от присъстващите в залата делегати. Подкрепата си за настоящия евродепутат, избран с листата на „Синята коалиция", изразиха и всички останали номинирани за европейски депутати.

Втора в листата на „тъмносините" ще бъде Росица Рачева, с подкрепа от 10 организации, а трети блогърът Иво Божков. Рачева и Божков обаче също обявиха, че основната им задача и цел ще бъде влизането на Малинов в Европейския парламент.

Сред номинираните бяха още Екатерина Михайлова, бившият депутат Атанас Атанасов, лидерът на партията Радан Кънев и заместникът му Петър Москов, както и Марта Георгиева, Димитър Сяров и Борис Станимиров. Повечето от тях обаче сами си направиха отвод и призоваха избирателите на ДСБ да се възползват от правото на евровота да отбележат конкретен кандидат в партийната листа и да отбележат Светослав Малинов. Според новия Изборен кодекс, ако Малинов получи поне 5% от гласовете за листата, той може да я оглави.

"Европейският парламент и европейската политика са мястото, в което Кунева и Малинов ще бъдат много силен тандем", заяви Малинов и добави, че от сегашния си опит в европарламента е научил, че големите формации се градят върху компромиси - "има основа, от която не се отстъпва, и от нея нагоре се изгражда. Но има граници, които не бива да се прекрачват."

Окончателната листа на Реформаторския блок ще бъде обявена в края на март, като по всяка вероятност двамата водачи ще бъдат Малинов и лидерът на Движение „България на гражданите" Меглена Кунева.

Зеленогорски: Реформаторският блок обявява евролистата си на 22 март

Разширеният Граждански съвет на Реформаторския блок ще утвърди листата за евроизборите на 22 март, съобщи зам. председателят на „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика