Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дунчев настоя за вето върху Закона за околната среда и водите

29 май 2022, 10:42 часа • 1832 прочитания

Депутатът от "Продължаваме промяната" Aлександър Дунчев настоя пред bTV президентът Румен Радев да наложи вето върху промените Закона за околната среда и водите. 

По думите му втората съдебна инстанция щяла да спаси екопроектите. Натискът да няма втора инстанция идвал от МРРБ. Двете инстанции са гаранция срещу зависимите съдии, според Дунчев. Дори и в "Продължаваме промяната" нямало диалог по закона, както и в ресорната комисия нямало диалог, поясни Дунчев и посочи, че това е едно "спуснато решение". Запитан от водещия на сутрешния блок кой го е спуснал, Дунчев отсече: "Коалицията".

Дунчев е на мнение, че вето на президента щяло да позволи дебат за нуждата от втора съдебна инстанция. Президентът ще помогне, уверен е Дунчев и смята, че ще бъде възстановена втората инстанция.

Той посочи, че проблем в коалициите са зависимостите. Ако разкажа всичко, ще се разпадне коалицията, предупреди депутатът и добави, че в различни сектори пари отивали към съответните централи.

Александър Дунчев видя връзка между "предишните и сегашните" управляващи.  

Цялата парламентарна група на ПП знаела за проблемите и калинките в държавната администрация. За схемата в горите отговаряли министърът на земеделието Иван Иванов и председателят на БСП Корнелия Нинова, по думите му. Промяната тръгва, просто е бавна, защото няма достатъчна подкрепа, каза още Александър Дунчев. 

Още: Александър Дунчев: Случващото се в горския сектор е безумие

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес