X
 
 
 

Единодушно и без дебати депутатите намаляват административната тежест

1329 0
photo of Единодушно и без дебати депутатите намаляват административната тежест
Снимка: БГНЕС
Народното събрание прие на първо четене промени в три закона с цел намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса.

Без дебати и с абсолютно единодушие депутатите направиха промени в закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, в който отпада изискването за получаване на разрешение да се предоставят документи, които могат да се набавят и по служебен път.

Чуждестранните инвестиции в България са намалели 20 пъти за десетилетие

За последните 10 години нивото на преките чуждестранни инвестиции в България е намаляло 20 пъти. Това заяви бившият министър Бранимир Б...

В закона за измерванията се отменя уведомителният режим за дейността на лица, които произвеждат или внасят предварително опаковани продукти, тъй като те могат лесно да бъдат установени. В закона за техническите изисквания към продуктите, депутатите дадоха възможност бизнесът да не предоставя съдебно удостоверение за актуалното състояние и удостоверение за вписване в търговският регистър. Предвижда се отпадането на изискването за предоставяне на трудови договори на персонала.

Окончателно депутатите гласуваха и регламента за търговията на някои стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел прилагане на смъртно наказание, изтезания и други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание.

Затвор до шест години и глоба до 20 хиляди лева гласува парламента за лица, които извършват добив на подземни богатства без предоставена концесия, приеха депутатите с промените на второ четене на Наказателния кодекс.

МС задължи министерствата до 5 декември да подобрят обслужването на гражданите

Министерският съвет задължи министрите в срок до 5 декември да представят отчет за предприетите действия за отстраняване на нарушенията...

От ДПС възразиха срещу промяната като заявиха, че с това решение парламентът обрича съществуването на над 4 500 българи.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Гръцкият синод бесен от решението българ...

Светият синод на Гръцката православна църква изрази безпокойство от желанието на Българската православна църква да стане църква-майка н...

missing image
Дневен хороскоп за 18 декември

Овен През този ден съкратете до минимум безплодното общуване. Внимавайте при изпращането на съобщения. Проверявайте добре адреса на по...