ЕК не може да спре еврофондовете за България на база мониторинг

16867
ЕК не може да спре еврофондовете за България на база мониторинг

Европейската комисия не може да предприеме действия по спиране на плащанията за България на базата на мониторинговия механизъм. Това заяви еврокомисарят, отговарящ за одита и борбата със злоупотребите Алгирдас Шемета по повод вчерашната препоръка на Европарламента да се преосмисли отпускането на пари от еврофондовете за България и Румъния, предаде БНР.

"Трябва да кажа просто, че механизмът за сътрудничество и проверка не е директно свързан с изразходването на европейските средства. Това означава, че ние не можем да предприемем действия като спиране на плащания на базата на констатациите в мониторинговия доклад", заяви той.

Златанова: Не са спирани фондовете за България

Фондовете за България не са спрени. Напротив – правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Това заяви ви...

Шемета добави, че Еврокомисията ще продължи да работи с българските власти за укрепване на управлението и контрола на европейските средства.

Скоро комисарят по регионалната политика Йоханес Хан ще бъде в България за семинар по темата. Това е и начинът, по който Европейската комисия вижда следващите си стъпки за по-добро изразходване на еврофондовете в България, посочи Алгирдас Шемета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика