Енчев: Философията на Борисов за бежанците е порочна

5587
Енчев: Философията на Борисов за бежанците е порочна
Снимка: БГНЕС

Коренът на бежанската вълна е в потъпканото международно право. Това заяви независимият депутат Велизар Енчев, лидер на Движение за радикална промяна „Българската пролет”, който е бил и 5 години посланик в Хърватия, пред БТВ.

„През 2003 година и осем години по-късно, първо британско-американската коалиция извърши в нарушение на международното право операция „Шок и ужас” в Ирак, свали легитимния президент, екзекутира го, създаде хаос в тази държава, ликвидира държавността на Ирак, знаем колко държави съществуват в момента на територията на Ирак.

Шест години по-късно френско-британската коалиция в полунарушение на международното право, тъй като имаше някакъв мандат на Съвета за сигурност, атакува Либия и свали легитимния държавен глава на Либия, който беше екзекутиран публично, вследствие на което отпадна санитарния кордон между Северна Африка и Европа.

Кризата с бежанците – Европа е икономически гигант и политическо джудже

Европа е икономически гигант, политическо джудже и военен червей. Това каза евродепутатът Светослав Малинов, който цитира думите на бел...

Ето го резултатът от тази безумна политика на Запада в лицето на САЩ като степен на отговорност, Великобритания и Франция. Сега те трябва да платят и те плащат цената за тази нелегитимна международна операция”, коментира Велизар Енчев.

Според него най-голямата цена я плаща Германия, която по ирония на съдбата беше против иракската война, и се въздържа, а имаше резерви по отношение на френско-британската инвазия в Либия.

„Това е коренът на проблемите и разбира се т.нар. арабски пролети, инспирирани отвън. Случващото се в Сирия е последната капка, която преля чашата с бензин– случващото се в Сирия е организирана акция на САЩ, Саудитска арабия, реакционните режими в Персийския залив, големи приятели на нашия премиер Бойко Борисов, които в Сирия провоираха гражданската война срещу легитимния, но светски, диктатор Башар Асад.

Западът вече е склонен, не склонен, моли се за помощта на Русия. Без обединените усилия на всички държави ние не можем да се справим с тази чума, наречена „Ислямска държава”. Коренът на проблема, коренът на бежанската вълна е именно в потъпканото международно право и в опита за хегемония на Запада в Близкия Изток”, смята депутатът.

Велизар Енчев каза, че е съгласен с изказването на Иван Костов, че Европа е политическо и военно джудже.

Бежанският натиск към България се засилва, у нас идват все повече деца

Бежанският натиск към България за последната година се е увеличил рязко, като за месец юли е нараснал двойно спрямо миналата година. То...

„Европа няма своя армия по много причини, а създаването на такава армия се блокира от САЩ, които желатя НАТО да остане тази европейска армия.

„Бойко Борисов има един фундаментален проблем – неговата философия се заключава в това изречение – каквото кажат началниците в Брюксел и в Берлин, и каквото каже господарят горе. Тази философия е порочна е тя е контрапункт на градивната, европейската философия на Орбан, премиерът на Унгария, за когото вече от вчера в Германия има плакати „Благодаря ви, Орбан”, за тази правилна политика, която имате за спиране на вълната от бежанци, които не чукат на европейската врата, както каза Орбан. Те искат да я разбият и вече я разбиват”, заяви Велизар Енчев.

По този начин променят цивилизационния модел на Европейския континент, който в своята същност е християнски, коментира депутатът.

Според него политиката на Ангела Меркел е неправилна и тя е направила много тежка грешка, която може би ще й струва следващ канцлерски мандат.

Движение за радикална промяна "Българска пролет" ще се яви самостоятелно на местните избори. Кюстендил е единственото място в което могат да влязат в коалиционен блок с десните сили, обясни Велизар Енчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика