ЕРП–тата могат да ни съдят за милиарди, предупреди Бойко Борисов

12130
ЕРП–тата могат да ни съдят за милиарди, предупреди Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Подписаните от ЕРП-тата споразумения за изкупуването на зелена енергия от НЕК сега дават основания на дружествата да съдят България. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов посочи, че ако има съд срещу България, това далеч няма да е първият случай. Да си спомним "Белене" и арбитража в Париж, каза той.

ЕРП-тата: Кризата ще се реши, ако всички поемат отговорност

Продължава заседанието на парламентарната енергийна комисия, на което присъстват и предствители на трите ЕРП-та. Днес те се явиха на из...

Радвам се, че ЕРП-тата отиват в прокуратурата, както каза Драгомир Стойнев вчера, защото прокуратурата ще има възможност да се запознае с договора, продължи Борисов. „Такива договори, аз не съм виждал. Всъщност виждал съм за „Марица”, подписани малко по-рано, където има само задължения за държавата и никакви права. За ЕРП-та трябва да се проследи цялата хронология, как бяха продадени навремето, защо бяха продадени така, че държавата да запази дял, който няма абсолютно никакъв глас”, добави лидерът на ГЕРБ, цитиран от Агенция "Фокус".

„Първото правителство, което глоби ЕРП-та, беше това на ГЕРБ. Оттук нататък всички движения, които се правят, трябва да бъдат не на базата на популизма, а на разума. Защото, с така подписаните договори преди 5 - 6 години, те ще ни осъдят. България постепенно, заради Станишев и Първанов, от 2006 година подписаните договори и рамкови споразумения за АЕЦ ”Белене”, ни съдят за огромни суми в Париж. Ако сега влезем и на съд за ЕРП-та, с подписаните договори, да не предвещаваме изхода, но при един изход да съдят държавата - става дума за милиард. Оттук-нататък министърът на икономиката и енергетиката трябва много бързо да излезе и да каже на базата на тези договори и публично най-вече пред Министерски съвет да се вземат адекватни решения. Популизмът е едно, говоренето е друго. Когато се стигна до разглеждане на възобновяването на АЕЦ”Белене”, от „Атака” си изтеглиха точката в програмата на парламента. Много ми е интересно кой ги накара да си изтеглят точката”, обобщи Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика