"Габровогейт": Кметът обяви, че ще съди БСП за лъжите

3948
"Габровогейт": Кметът обяви, че ще съди БСП за лъжите

Кметът на Габрово Таня Христова обяви, че обмисля да заведе дело срещу хората, отправили обвинения за назначенията на кадри в Община Габрово.

По-рано днес на брифинг в парламента от „БСП за България” обявиха, че Габрово се управлява „от батко и братко”. Депутатът Кристина Сидорова разпространи схема с лица, които са назначени на този принцип.

ГЕРБ за Габрово: БСП "претопля стара манджа", за тези лъжи ги осъдиха

Това, което БСП изнесоха за Габрово, е бих казал жаргонно „претопляне на стара манджа“. На предните местни избори се извади...

„Тук има твърдения, които са очевидни лъжи. Да, ще ги съдим. Стига да намерим основание за това. Мисля, че това е право на мен и на тези, с които ще работим по този въпрос, да вземе най-правилното решение”, бе категорична Таня Христова.

Тя заяви, че Община Габрово не си е позволявала да работи с похватите, описани на брифинга на червените в парламента.

„Били сме уважителни към качествата и достойнствата на служителите, без да се интересуваме от тяхната политическа принадлежност”, коментира кметът.

Тя обяви, че Момчил Дончев, брат на Томислав Дончев, е неин личен избор при назначаването му за шеф на общинското предприятие „Озеленяване”.

„Г-н Момчил Дончев е назначен от мен в качеството ми на кмет с пълната убеденост, че притежава професионални качества и може да се справя със задачата, която му е възложена – да поддържа и развива зелената инфраструктура в нашия град. Мисля, че резултатите от работата – на него и целия екип, са видими и ценени от габровци. И едно уточнение! Когато Момчил Дончев беше назначен на тази длъжност, Томислав Дончев не беше уведомен за това и по никакъв начин не е имал роля за тази моя постъпка. За да бъда още по-откровена, защото това е стила ми, когато той научи това, беше категорично против”, заяви тя.

Лидерът на БСП в Силистра бил заплашван от ГЕРБ заради разкрития за роднински схеми

Заради разкрита схема в Силистра общински съветник от ГЕРБ се е обадил на лидера на БСП в общината с думите: „До два месеца ще те...

За длъжността, на която е назначен Момчил Дончев, не се изисква конкурс. Стана ясно още, че предстои обединяването на „Озеленяване" и „Благоустрояване", както и обявяването на конкурс кой да застане начело, предаде Дарик.

Таня Христова и зам.-кметът Климент Кунев обявиха за лъжа твърдението, че Мирослав Йорданов, директор на музея в Боженци, е съученик на Кунев.

Кунев от своя страна каза, че е станал заместник на Таня Христова повече от година след като сестра му - Деница Ноева, е заела поста началник на отдел „Проекти и икономическо развитие”. Бе уточнено, че тя е подчинена не на брат си, а на друг зам.-кмет – Нела Рачевиц.

Таня Христова каза, че Мария Недева, изпълнявала длъжностите председател, секретар или зам.-председател на общински и районни избирателни комисии, и мъжа й Момчил Недев, действително са били свидетели при сключването на гражданския й брак.

Кметът не смята, че има конфликт на интереси от този факт. Момчил Недев е бил преди време от екипа на проект на Община Габрово, като с него е имало сключен договор за работа на четири часа.

БСП с нова атака: Шуробаджанащина в Габрово, замесен е Томислав Дончев

След Хасковогейт, БСП разкриха и Габровогейт, със замесен братът на Томислав Дончев, предаде репортер на БГНЕС. В последните дни в цен...

На въпроса дали фирма, свързвана с бившия депутат и областен координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Михов е изпълнявала обществени поръчки на „Благоустрояване” и Общински пътнически транспорт, Климент Кунев отговори: „Изпълнител на услугите, които Община Габрово ползва е избран след съответната процедура по закона за обществените поръчки. Тя е налична за тази, за миналата, за по-миналата година и може да бъде проверена. Изпълнител е фирма НИМ ТРАНС, а дали тя има нещо общо с бившия народен представител, не мога да кажа, тъй като управител на фирмата е съвсем друго лице. Дори го познавам, в крайна сметка живеем в град, където всички се познаваме. В документите, които в Община Габрово съществуват, това нещо не личи (свързаност на НИМ ТРАНС и Цветомир Михов б.р.).”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com