Георги Първанов: Партиите не предлагат нищо ново

13128
Георги Първанов: Партиите не предлагат нищо ново
Снимка: АБВ

Политическата система в България е в застой. Партиите не предлагат нищо ново, дългосрочната им визия за развитие на България е едва в рамките на един мандат. Това заяви в ефира на радио К2 президентът (2002-2012) и лидер на Алтернатива за Българско Възраждане (АБВ) Георги Първанов.

Той добави: "Постигането на национално надпартийно съгласие по важните за България приоритети, за което призоваваме от АБВ, е неизбежно, ако искаме страната ни да тръгне нагоре. Осъзнават го всички водещи политически фигури у нас. Някои от тях обаче продължават да търсят конфронтацията, защото това е единствения вариант да останат начело на своите формации".

АБВ има ясни европейски акценти, увери Първанов

АБВ има ясни европейски акценти. Това заяви Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 година и председател...

Без промяна в начина си на работа, както това се случва в Европа, партиите в България няма да могат продължат, а някои от тях може и да загинат, посочи още Първанов. По думите му голяма част от политическите сили в страната, включително и тези, които участват в управлението на държавата, отдавна не предлагат на избирателите нова и модерна политика, която залага на дългосрочна визия за развитие и гледат напред в бъдещето единствено в рамките на един мандат.

Пътят на промяната минава през диалога и постигането на национален консенсус по няколко приоритетни за развитие области на България, посочи още Първанов. Според него страната ни трябва да приложи същия подход при формирането на европейските си приоритети, които трябва да се защитават категорично от всички бъдещи български евродепутати.

В отговор на въпрос Първанов коментира публикуваните в медиите разследващи репортажи за купуване на гласове. Той заяви следното: За съжаление, виждаме материали, в които има ясни данни за манипулация и корпоративен вот. Още по-жалкото е, че това се прави от онези, които преди време яростно заклеймяваха този процес. Хората трябва да разберат, че тези, които се опитват да купят техния глас, го правят с пари, ограбени от народа.

 

Георги Първанов: България се управлява от едно слабо правителство

С всеки изминал ден виждаме, че България се управлява от едно слабо правителство. Коментарът направи президентът на Република България ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика