ГЕРБ и Патриотите се разбраха за обща управленска програма до 2021 г. (ВИДЕО)

4338
ГЕРБ и Патриотите се разбраха за обща управленска програма до 2021 г. (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Благодаря на преговорните екипи. Винаги съм считал демокрацията като нещо свято. По този начин на демократични и признати от всички за честни избори ние бяхме подредени в парламента. Беше ни трудно затова благодаря на всички. Винаги сме се водили от принципа "България над всичко". Смея да кажа, че ако ние не бяхме направили тези компромиси, БСП и Обединените патриоти не могат дори с ВОЛЯ да направят управление.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в съвместно изявление на партията с Обединените патриоти в парламента, на което двете формации обявиха общата управленска програма с мандат до 2021 година.

След среща с Борисов: Марешки ще подкрепи пълен мандат на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел среща с председателя на „Воля“ Веселин Марешки. Това съобщиха от пресцентъра на парт...

"Ако ние ние се бяхме рабрали с тези хора, трябваше да отиваме на нови избори след няколко месеца при всичките преговори, които текат за Brexit, мигрантския поток, Турция ни е до границата... Още месеци без парламент е дори рисково. Виждате, че дори започнаха опити да се сменя законодателството, нещо, което за ГЕРБ е неприемливо", коментира Борисов.

"Умишлено и за структура, и за постове не говорено. От понеделник нататък ще се занимаваме с тези теми", уточни още той. "Без Господа нищо не може да се направи. Да карате внимателно, защото българите свикнаха да пътуват по хубави магистрали", посъветва в заключение Борисов по повод предстоящите Великденски празници.

Снимка: ПП ГЕРБ

"Информираме ви, че преговорният процес за изработване на обща стратегическа програма вече е завършен. Програмата е разписана в 21 страници, като една символика, че ние се обединяваме около общото решение да управляваме до 2021 година. Тази програма е плод на доста усилен и сериозен труд. В нея са заложени основните приоритети. Ние сме обединени твърдо около тази програма за един четиригодишен мандат", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Нямаше много възможни комбинации за едно бъдещо правителство и съгласно решението на българския народ ние сме длъжни в името на интересите на България да постигнем обща програма и съответно да реализираме общо управление, защото други варианти няма", отбеляза още Симеонов.

ГЕРБ и Патриотите се разбраха за пенсиите

ГЕРБ и Обединените патриоти са стигнали до съгласие по темата за размера на минималните пенсии. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Ц...

За нас е недопустимо сътрудничество с ДПС, нереални са сътрудничествата с ВОЛЯ и БСП. Независимо от нашите различия, ние изработихме този документ, който ще бъде основополагащият материал, около който ще се реализира новото коалиционно споразумение. Всяка страна направи своите отстъпки, уточни в заключение Симеонов.

Actualno.com припомня, че по-рано стана ясно, че компромис за минималната пенсия в България между преговарящите за съставяне на правителство ГЕРБ и "Обединени патриоти" вече има.

Увеличението ще е до 200 лева, след като Патриотите твърдо искаха минимална пенсия от 300 лева и в много медийни изяви техни представители настояваха, че няма да отстъпят от това си искане.

Според сегашната договорка повишението на пенсиите ще стане на два етапа - от 1 юли минималната пенсия се вдига на 180 лв., а от 1 октомври - с още 20 лв. до 200 лв. Не е ясно обаче дали и останалите пенсии ще бъдат индексирани с повече от предвидените според швейцарското правило 2,4%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика