ГЕРБ направи провокацията в Света гора, казва "Атака"

27397
ГЕРБ направи провокацията в Света гора, казва "Атака"
Снимка: БГНЕС

След като се провалиха многобройните опити за дестабилизация на държавата, организирани от ГЕРБ провокатори не се посвениха да политизират и осквернят светата територия на Света гора при посещението на група от 24 народни представители в българския манастир „Св. Георги Зографски“ в Атон. Това се казва в официална позиция на партия "Атака" относно случая в Гърция, при който депутати на партията бяха освиркани при посещение в Света гора.

Двама, т.нар. „протестиращи“, си позволиха да крещят „Оставка“ и да обиждат депутати от 42-рото Народно събрание още при пристигането на делегацията на пристанището в Атон, на което свято място, векове наред пристигащите се прекръстват и целуват земята, казват от "Атака". Те бяха укротени от възмутените поклонници, намиращи се наблизо.

"Атака" в нов скандал: Български туристи в Гърция викат "Оставка", плашат ги с полиция и затвор

„Атака" отново се появи в медийното пространство със скандал- този път в Гърция. На 26 октомври поклонническа група от 36 народн...

За втори път стотици поклонници от всички православни страни и светогорски монаси бяха изумени от крясъците на същите лица при пътуването на кораба около атонските брегове. Този път провокаторите отидоха още по-далеч като обсипаха с обиди и закани за саморазправа депутати и други длъжностни лица и правеха всичко възможно да предизвикат народните представители. Органите по сигурността на гръцката държава реагираха незабавно като задържаха провокаторите за обяснение в полицейския участък в град Уранополи.

По информация от българското консулство в Солун вече е образувана преписка и провокаторите са били освободени, след като са били разпитани за извършеното.

По повод на тези два инцидента в българските медии се правят изключително тенденциозни и манипулативни интерпретации, без да е проучен случаят, без да са събрани необходимите данни за случилото се и без да се вземе мнението на засегнатите народни представители, казват от "Атака". Настояваме българските медии да отразяват обективно, а не едностранчиво инцидента, инспириран от ГЕРБ, чиито депутати за пореден път се опитват да изкривят истината за станалото, заявяват в декларацията депутатите от "Атака" Павел Шопов, Венцислав Лаков, Петър Петров и Ради Стоянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика