ГЕРБ отговориха на Кирил Петков: Няма никакъв принос към Интерконектора Гърция - България

3240
ГЕРБ отговориха на Кирил Петков: Няма никакъв принос към Интерконектора Гърция - България
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков няма никакъв принос към Интерконектора Гърция - България. Така представители на ПГ на ГЕРБ - СДС отговориха на твърденията на Кирил Петков, че Интерконекторът с Гърция трябва да е годен до края на август и на обвиненията му, че опозицията в тяхно лице е работила за "Газпром".

Депутатът от ГЕРБ - СДС Теменукжа Петков смята, че премиерът в оставка е излъгал за пореден път. "Смятам, че това за никого вече не е новина. Освен, че излъга, той опроверга и сам себе си. Дали си спомняте датата 8 юли 2022 г. и едни хубави снимки за завъртането на един кран. Е, оказа се, че това не е така. Днес премиерът в оставка призна, че едва в рамките на днешния ден са получили акт 14. За да бъде въведен в експлоатация и да заработи един такъв проект, е необходимо той да притежава акт 15 и акт 16- Кога ще стане това - никой не знае. Искам да припомня, че съгласно договора и анекса, който ние подписахме в рамките на нашето управление проектът трябваше да бъде готов и въведен в търговска експлоатация на 31 декември 2021 г. Повярвайте ми, ако политическа партия ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде факт. В рамките на същия този брифинг премиерът в оставка г-н Петков се опита да прикрие собствената си некадърност, затова че не успяха да реализират този проект, като обвини правителството на премиера Бойко Борисов", каза депутатът от ГЕРБ - СДС. 

Тя каза на Петкова, че той самият няма никакъв принос за проекта Интерконектор Гърция - България. По думите й този проект е станал лично благодарение на Борисов и ръководените от него правителство. "Г-н Петков освен да провали проекта, няма абсолютно никакъв принос за това. Той си позволи да обвини правителствата на партия ГЕРБ, че ние не сме искали да реализираме или завършим този проект, за да обслужваме едва ли не нечии чужди интереси. Когато някой се опитва да говори за обслужване на чужди интереси, хубаво е да си припомним кой подписа меморандума с Gemcorр", заяви Петкова.

По думите й управляващите в оставка нямат смелостта да си признаят, че България е изправена пред газова криза и сериозен проблем.  Тя подчерта, че тези хора обясняват как са договорили 7 танкера, но никой не казва на каква цена са, с кого са договорени и най-важното как ще стигнат до България. 

"С лъжа започнаха своето управление, с лъжа - ще приключат", обобщи Теменужка Петкова. 

Колегата й Делян Добрев се обзаложи, че лъжите ще продължат и през предизборната кампания. 

 

"С тази забрана за износ на горива, които са произведени с руски нефт, единствено замазват очите на хората. Крайният ефект, ако може да бъде приложена, ще бъде по-висока цена на горивата, а не по-ниска. Не казват защо не могат да въведат мито, с което да съберат 3.5 млрд. лв. в бюджета", коментира още Добрев.

Той обърна внимание и на друга тема, а именно, че на 27 юли КЕВР е публикувала заявлението на "Булгаргаз" за увеличение на цената на газа с 54 %. "Ако някой от вас обърна внимание това заявление е внесено на 21 юли", коментира още Добрев. По думите му в продължение на една седмица регулаторът крие тази информация най-вероятно за преговорите за правителството с цел да не ги застрашават. 

Тома Биков от ГЕРБ също се включи в коментарите. "Да се надяваме, че днешнат апресконференция, която даде г-н Кирил Петков, ще бъде последната му като министър-председател и повече няма да ставаме свидетели на това унизително положение, в което един случайно попаднал човек говори "алангро" от сградата на Министерски съвет и взима за съжаление стратегически решения. Г-н Петков в качеството си на премиер в оставка би трябвало да прекрати всякакво взимане на стратегически решения", смята Биков.

Според Биков Кирил Петков няма легитимност и няма мнозинство в парламента и именно за това не е редно да прави, каквито и да било заявки за дългосрочни неща. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика