ГЕРБ отвръщат на удара: Обвиниха Нинова в конфликт на интереси със съпруга й

10512
ГЕРБ отвръщат на удара: Обвиниха Нинова в конфликт на интереси със съпруга й
Снимка: БГНЕС

След разразилата се днес полемика имам да задам няколко въпроса. Първо, това ли са "беквокалите" на президента? Второ, това ли е битката, която президентът отваря срещу ГЕРБ и ако е така, е редно да зададем няколко въпроса на човека, който е стратег и идеолог на тази битка – г-жа Корнелия Нинова. В конфликт на интереси ли е Корнелия Нинова, чийто съпруг работи в "Лукойл", а тя като депутат гласува закони за горива? Спонсорирала ли е "Лукойл" кампания на г-жа Нинава? Тези въпроси зададе Цвета Караянчева на извънредна пресконференция на ГЕРБ по т.нар. скандал "Кумгейт".

"Много време ми отне да се докажа като народен представител и да изляза от това, че майка ми и баща ми работят в една или друга институция", заяви от своя страна депутатът Александър Ненков, коментирайки изнесена информация от БСП за шуробаджанащина в "Булгартрансгаз". Изпълнителният директор Георги Гегов бил мъж на депутата от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата заедно кумували на Ненков и съпругата му Пламена Ненкова.

Модел "Кумгейт" действа и в "Булгартрансгаз", твърдят от БСП

Схема тип "Кумгейт" - хора с близки и роднински връзки на висши постове, има и в ръководството на "Булгартрансгаз". Това твърдят от БСП...

"Пламена Ненкова е служител в "Булгартрансгаз" и е подчинена на своя кум. Това е реален конфликт на интереси", обясни по-рано депутатът от БСП Иван Иванов.

От своя страна майката на Ненков Юлия Ненкова е председател на Комисията за защита на конкуренцията, а баща му – Румен Ненков, е конституционен съдия.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че се гордее с родителите си, защото са се изкачили в йерархията сами.

"Съпругата ми е един изключителен професионалист. Тя е човек, който на 17 години започва да работи. Започнала е в институции и за 8 години се издига до директор на фондация. Започва в сектор енергетика, не защото Георги Гегов е нейн кум. В последствие сме се сближили", заяви Ненков. 

Цветанов се обясни в приятелска любов на Добрев, който се умили от подкрепата

Ние сме силен отбор, защото работим за гражданите, защото политиките, които правим, достигат до всеки човек. Затова нямаме от какво да ...

Той допълни, че професионалната покана към съпругата му от страна на Гегов е дошла не заради някакви обвързаности, а защото тя е била доказан професионалист и е заслужавала поста.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пък обяви, че е депозирал оставката си в деловодството на Народното събрание.

"Ако това е войната, явно аз съм първата жертва. Преди половин час си подадох молбата за прекратяване на правомощията в НС. Благодаря на всички за подкрепата, тя е оценка за моята работа. Не е Йончева тази, която ще оценява моята работа", заяви от своя страна бившият енергиен министър Добрев.

Той призова Елена Йончева да извади всички факти около обвиненията си или да му се извини. "Това не означава, че аз няма да заведа дела срещу нея", допълни Добрев.

"В моята история имаше добре скалъпени малки истини, които да изглеждат на зрителите по определен начин. Това са ченгеджийски похвати. Тази тяхна атака към мен не изключвам да цели да се прикрият други неща, които се случват в държавата, например новите обвинения срещу Румен Овчаров. Всички много добре знаят какви са обвързаностите между Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Някои мои колеги казаха, че Румен Овчаров е менторът, гърбът на Корнелия Нинова", допълни още той.

Емил Радев: Нападките срещу Делян Добрев са лични

Нападките срещу Делян Добрев са лични, а напредъкът в общината е благодарение на самия него. Цялата организация и всички структури го п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com