ГЕРБ прехвърли вината за проваленото заседание на новите партии, БСП пък съзря лобизъм

5550
ГЕРБ прехвърли вината за проваленото заседание на новите партии, БСП пък съзря лобизъм
Снимка: БГНЕС

Не се е случвало програмата за работа за седмицата на парламента да не бъде приета, отговорността е на мнозинството. Това каза председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в парламента.

"Все пак ГЕРБ е в опозиция в 45-ото Народно събрание. Колегите не могат да осигурят подкрепа нито за своята програма, нито пък за в началото на заседанието за кворума. Доста дълго се забави откриването на самото заседание.

Отговорността е тяхна, на мнозинството с над 160 гласа. Мисля, че ще имат някакъв вариант за работа през тази седмица на парламента, но ние отново казваме, че не това е дневният ред на обществото", подчерта Десислава Атанасова.

ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха днешното заседание на парламента

Заседанието на парламента се провали днес, тъй като ГЕРБ, БСП и ДПС не приеха дневния ред, точка по който бяха и промените в Изборния к...

Тя заяви, че ГЕРБ - СДС очаква адекватна програма, за която всички да носят отговорност и която да реши някои от проблемите на българските граждани.

"Изборният кодекс, написан и приет за една нощ, не смятаме, че е най-сериозната тема в държавата ни", каза още тя, цитирана от Фокус.

Станахте свидетели на формален парламентарен абсурд, заяви от своя страна Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!".  По думите му, ако това мнозинство гласува така юнашки, вероятно би могло да реализира третия мандат, стига президентът да се обърне към тях.

"Ето някои от тях не искат Комисия за "Росенец", други не искат Комисията за полицейското насилие. Всеки има своите мотиви, за да бъде против този дневен ред и станахте свидетели на този формален парламентарен абсурд, посочи той.

Не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание, в нея има лобистки текстове, но не и най-важните теми като социалните и икономически мерки, обясниха решението си на брифинг от БСП.

Икономист: Сегашният парламент върви към края си, но причината е липсата на политическа култура

45 Народно събрание приближава към своя край. За мен причината е основно една. Не е, че партиите на протеста нямат мнозинство. Не е, ...

"Искаме да сме ясни от ПГ на "БСП за България", за да спрат други представители на политически партии да спекулират на гърба на нашата парламентарна група. Днес не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание по една единствена причина.

За нас най-важни в момента са социалните и икономически мерки, които парламентът трябва да приеме, за да помогнем на икономиката, на бизнеса и хората. Нашата грижа в момента са доходите, помощ за безработните, помощ за възрастните хора и икономически мерки, които да гарантират стабилност и растеж на българската икономика", заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Тя обясни, че причината БСП да не подкрепи програмата е, че нито едно от техните предложения, направени в този смисъл, не се гледат в комисиите и не се включват в програмата за работа на Народното събрание.

"Попитайте ДПС и ГЕРБ с какви аргументи гласуваха против. Ние не носим отговорност за решенията в други партии. Носим отговорност за нашите решения и аз изтъкнах мотивите ние да гласуваме по този начин. Миналата седмица предупредихме, че ще поискаме да включат тези закони в дневния ред, защото са важни за хората. Не ни послушаха", каза още лидерът на БСП.

"В момента тече Председателският съвет. Ако има разум в колегите и другите парламентарни групи, мисля че програмата ще бъде коригирана. Нека свърши Председателският съвет", допълни още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика